Rade Bogdanović: "Mi se tri godine patimo, krvarimo! Jednog neradnika u odbrani možeš da trpiš, dvojicu ne"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

Nastavio je Rade da analizira našu igru

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno (1:1) sa Slovenijom u drugoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva, tako da je zadržala svoje šanse da se plasira u osminu finala.

Gol koji nam je dao nadu je postigao Luka Jović u 95. minutu utakmice, u poslednjem napadu i korneru na utakmici.

Stručni konsultant na RTS, Rade Bogdanović analizirao je igru Srbije i rekao je u emisiji "Svi igraju, fudbal pobeđuje", da naš tim nema dovoljan kvalitet i da ne može da igra sa dvojicom napred.

- Ti imaš problem, jer nemaš kvalitet! Nemamo kvalitet da iznesemo loptu iz faze odbrane napred. Videli ste Slovence, izašli su u presing, oduzeli dve lopte, imali dve stative. Šta ćemo kada dođu ale, a mi se patimo tri godine, krvarimo, je li tako, jeste. Nemamo krilne igrače, govorimo da možemo da igramo sa dva, a ja govorim da ne možemo, jer dvojicu neradnika u odbrani ne možeš da trpiš. Jednog da, ali dvojicu ne. To se i danas videlo. Nisu igrači koje možeš da nateraš da igraš odbranu. Ja vam kažem da nisu igrali, prolazili su, da ne nabrajam situacije i minute. Jako puno igrača koji su igrali, a pod znacima navoda su ofanzivni, oni traže zonu komfora. Tamo gde mogu da se okrenu, da budu u TV kadru. Moraju da shvate da kada želiš pobedu, da moraš da ideš u zonu, gde treba da igraš - rekao je Bogdanović.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi i Slovenci zajedno pevaju Đurđevdan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjača

    20. jun 2024 | 17:42

    Jedini koji kaze sve sto i jeste problem ! Rade najbolji si

  • Marija

    20. jun 2024 | 17:31

    Cika Rade, odmorite malo sa kritikama i pametovanjem. Ne treba nam to sada. Niste selektor a kada bude upraznjeno mesto selektora, bas bih volela da vidim vase trenersko umece. Za sada bravo nasi i bravo za kulturnog i uspesnog selektora!!

  • Srle

    20. jun 2024 | 17:37

    Za neke stvari je u pravu ali lako je pametovati iz fotelje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA