Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Bod života za Srbiju! Jović u 96. minutu izjednačio protiv Slovenije, dišemo i dalje evropski vazduh!

 
 
 ≫ 
  • 92

Živi smo i dišemo! Fudbalska reprezentacija Srbije u poslednjim trenucima meča uspela je da izjednači protiv Slovenije i odigra 1:1 u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Možda nije ono što smo očekivali, ali ovo jeste slamka spasa i nada u nokaut priču Orlova.

Da li je ovo dovoljno? Nije. Ali, jeste nada koju smo dobili kao poslednju kartu od sreće, a ta sreća se zovi Luka Jović koji je u 96. minutu uspeo da matira Oblaka nakon poslednjeg prekida i donese taj bod za život.

Ako bismo bili realno... Nije ovo dobro.

No, Slovenci su već krenuli da otvaraju šampanjac od 64. minuta kada je Žan Karničnik doneo prednost "janezima", ali će morati da se vrate u bubanj i da sačekaju poslednje kolo.

Srbija nije dobro ušla u susret. Prilično smo bili rastrzani, redovi odvojeni i to su Slovenci koristili kako bi pojedinačno ulazili u šanse.

Do 20. minuta su protivnici bili bolji, iako su Orlovi imali nešto veći posed lopte. Rajković je morao u nekoliko navrata da reaguje, što nešto lakše, što sa velikim naporima.

Mladenović je od 25. minuta imao žuti karton i to je opterećivalo levo stranu, sa čime su i Slovenci bili upoznati.

Upravo do tog 25. minuta je slovenačka selekcija bila bolja, napadala je i stvarala šanse, ali se tas onda prebacio na drugu stranu.

Orlovi su zaigrali mnogo bolje, Vlahović i Mitrović su počeli da ulaze u prilike, pa je u 41. minutu upravo Mitrogol bio u stopostotnoj šansi, no je Oblak odlično skratio ugao i dobro se postavio za blok i korner.

Tri minuta pre toga je Elšnik zadrmao našu stativu i opomenuo odbranu da bi moglo da se desi nešto loše i da je to bliska ideja.

Čim smo ušli u drugo poluvreme, krenule su šanse srpske reprezentacije.

Ponovo je Mitrović ušao u veliku priliku, a onda su SLovenci u 49. minutu umalo dali autogol preko Bijola.

Bili smo bolji, ali smo krenuli da gubimo inicijativu. Naši su bili sve umorniji i pored toga što je sveža krv ulazila u igru.

Taj 68. minut je pokazao koliko znaju da nam linije budu daleko, pa su Slovenci krenuli četiri na pet, a onda i pet na pet u brzom trku.

Dozvolili smo da nam se raspadne odbrana. Slovenci su poveli golom Žana Karničnika koji je odlično ispratio kontru po desnoj strani, a na suprotnoj se stvorio veliki prostor koji je Elšniku ukazao da centrira i pronađe kolegu na daljoj stativi. Rajković je bio bez šansi.

Nismo se odmah izgubili, jer je Mitrović posle tri minuta pogodio prečku sa 7-8 metara, a nakon toga smo krenuli da tonemo.

Sve manje smo šansi imali i sve više smo se hvatali za glavu.

Slovenija je odugovlačila, smirivala i privodila priču kraju i verovatno bi je privela da se nije desilo čudo u šestom minutu nadoknade.

Korner i centaršut Ivana Ilića je pretvoren u pogodak glavom Luke Jovića koji je bio taj taster nade.

Imamo jedan bod posle dva meča, a toliko ima i Danska koja će tek odigrati meč sa Engleskom. Gordi albion je na tri boda i, rečeno, utakmicom manje, dok su Slovenci sada na dva boda.

Šta god da se desi na meču Engleza i Danaca, još uvek smo tu, ali smo između brige i "laknuća".

(Telegraf.rs)

Činjenice

  • Meč između selekcija Srbije i Slovenije je na programu od 15 časova, uz direktan prenos na RTS 1 i Arena sport 1 Premium kanalu.
  • Glavni arbitar na ovom meču je Ištvan Kovač iz Rumunije, dok mu pomažu Vasile Marinesku i Ovidiju Artene.
  • Srbija i Slovenija su do sada igrali osam puta, a obe ekipe imaju po jednu pobedu i čak šest remija. Pamti se meč sa EURA 2000. godine, kada je bilo 3:3.
  • Poslednji put su se sastali 2022. godine u Ligi nacija, kada je Srbija jednom slavila (4:1), dok je drugi put bilo nerešeno (2:2).
Najnovije
15:21

Srbija - Slovenija 1:1 (0:0) /Jović 90+6 - Karničnik 69/

16:57

96' GOOOOOOOOOOOOL! JOVIĆ!

16:48

90' Igraće se još pet minuta!

Toliko i nade za Srbiju...

16:44

86' Sve manje vremena, Srbija pokušava svim silama!

Imali smo nekoliko sjajnih ubacivanja, pritiskamo Sloveniju, ali je sve manje vremena. Poraz je jako blizu, a bod i dalje blizu.

16:41

83' Šut Samardžića tik uz stativu

Uneo je Samardžić svežu krv i doneo novo oružje. Odlično je plesao na nekih 25 metara, prošao dvojicu i tukao, ali tik pored desne stative.

16:39

81' Totalni napad Srbije

Tadić i Živković idu napolje, a ulaze Birmančević i Samardžić. Piksi je poručio da se skroz pomere linije ka golu Slovenije.

Slede konačni napadi...

16:37

77' Ne uspevamo da napadnemo Slovence

Kao da smo sada ponovo izgubili momentum. Slovenija je često na našoj polovini sa loptom. Umalo nam Šporar nije dao novi gol koji bi verovatno cementirao pobednika u ovom meču.

16:30

71' Prečka Srbije!

Mitrović se sjajno ogradio i uz kontakt štopera sa nekih 7-8 metara iz prve šutirao i pogodio prečku!

Velika sreća za Sloveniju.

16:26

GUBI SRBIJA...

Dozvolili smo pogodak. Dozvolili smo da nam se raspadne odbrana. Slovenci vode golom Žana Karničnika koji je odlično ispratio kontru po desnoj strani, a na suprotnoj se stvorio veliki prostor koji je Elšniku ukazao da centrira i prnađe kolegu na daljoj stativi. Rajković bez šansi.

Teška situacija...

16:25

67' Traže Slovenci penal, ali...

Zaista nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Pavlović se remplao sa Stankovićem i bio bolji. Ništa više.

16:22

64' Jović i SMS u igri

Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Vlahović i Lukić idu na odmor, a umesto njih su među Orlovima sada Milinković Savić i Jović.

16:21

64' Slovenci menjaju

Ulazi Stanković u sastavu Slovenije, a van terena će Mlakar. Slovenci su imali loptu ovih nekoliko minuta, ali ništa konkrentno nismo videli od njih u ovoj sekvenci.

16:16

58' Usred inicijative Srbije pretnja Slovenije, brani Rajković

Držali smo loptu, pretili, a onda kontra iz koje je Šeško tukao sa 25 metara, ali je Rajković sjajno izvadio loptu koja je išla pod prečku.

16:10

51' Srpska selekcija silovito udara, Slovenci u bunilu

Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Mitrović je glavom sjajno pokušao, tik iznad prečke. Sada smo mi na slovenačkoj polovini i žetoko pretimo. Konstantno pritiskamo odbranu Slovenije i ovo bi moglo da se isplati.

16:08

49' Umalo autogol Slovenaca!

Posle centaršuta Gaćinovića, štoper Bijol je umalo zatresao svoju mrežu! Veliki pritisak Srbije i to navijači osećaju, zato je atmosfera neverovatna u Minhenu.

16:06

47' Kakva šansa za Srbiju! Brani Oblak!

Uh, zamalo! Mogli smo da vodimo već sada, ali je posle proigravanja Tadića ušao Mitrović u veliku priliku, no mu je Oblak izašao u susret i odlično skratio ugao sa nekih 7-8 metara.

16:04

POČELO DRUGO POLUVREME!

Slovenija - Srbija, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Jedna promena u našem sastavu - izašao je Filip Mladenović koji je bio opterećen kartonom, a umesto njega je u igri Mijat Gaćinović.

15:48

KRAJ PRVOG DELA IGRE!

Srbija i Slovenija će sa nulom otići na pauzu.

Bilo je dinamično obe ekipe su imale svoje šanse.

Moglo bi se reći da su Slovenci bili bolji u prvih 25 minuta, a do kraja poluvremena su naši bili opasnije.

Očekuje nas tek borba.

15:47

45' Previše je Živković vukao loptu...

Imali smo idealnu priliku da dođemo možda do gola u prvom delu igre, ali je Živković vukao loptu sve do roga kaznenog prostora, a onda i ušao u 16 metara gde ga je izblokirao protivnički bek.

Samo korner, a posle kornera otklonjena opasnost.

15:44

43' Tuče Lukić, ali sjajan blok Slovenaca

Sjajan šut Lukića koji je kao raketa krenuo ka golu Slovenaca, ali se Elšnik podmetnuo u blok i čini se sprečio čist gol.

15:42

41' Sto postotna za Srbiju!

Neverovatna odbrana Oblaka! Živković je, iz jednog dugog napada, uspeo da centrira i da pronađe na drugoj stativi Mitrovića koji se "potukao" za loptu i špicem pokušao sa nekoliko metra, ali je golman Slovenije uspeo da reaguje i otkloni opasnost.

15:39

38' Stativa Slovenaca!

Elšnik je bez ikakvih problema ostavio iza sebe Pavlovića, a onda sa nekih 14 metara tukao direktno u desnu stativu. Nakon toga smo uspeli da preživimo odbitak koji je Šeško poslao preko prečke. Velika opomena, baš belika...

15:37

37' Period bez prilika, Živković zove pomoć

Andrija Živković je nekoliko puta ostajao sam da brani dvojicu na desnom boku, zato je pozvao otvoreno saigrače da priđu. Bilo je nešto opasnije prilikom auta Janže, ali smo odbili napad.

15:33

32' "Tuku" Slovenci...

Selekcija Slovenije je sakupila već osam faulova naspram samo dva naša. Igraju oštro i tako pokušavaju da zatvore sredinu.

15:32

31' Prohujala lopta kroz 16 metara Slovenije!

Dobar korner koji je dobro uzdrmao odbranu Slovenije koja je bila zbunjena, ali je lopta prošla, uz minimalni kontakt sa Mitrovićem, kraj leve aut linije.

15:28

27' Vlahović tuče glavom, Oblak na mestu!

Konačno su Orlovi uspeli da probiju po levom krilu. Ilić je centrirao i pronašao Vlahovića koji je dobro trznuo glavom, ali je Oblak dobro pokrio prvu stativu i ukrotio loptu.

Dobar impuls!

15:25

'25 Žuti karton za Mladenovića

Filip Mladenović je prvi upisani igrač na meču. Bio je nešto grublji kraj leve aut linije i to Kovač nije oprostio.

15:24

23' Dva kornera Slovenaca, Rajković siguran

Fudbalska reprezentacija Srbije Fudbalska reprezentacija Slovenije Foto: Tanjug/AP

Rajković, za razliku od kolege Oblaka na drugoj strani, mora da je stalno na prstima. Dobro je do sada zagrejao rukavice. Orlovi nisu imali neki izlet za koji možemo da kažemo da je bio opasan, dok su Slovenci već na drugom korneru.

15:18

17' Još se tražimo u napadu...

Čini se da bi Tadić, uz još malo angažovanja, mogao da poveže redove i da prenese igru na polovinu Slovenije. Bili smo blizu kaznenog, ali smo pretežno tu i odustajali.

15:13

13' Previše izgubljenih lopti, Slovenci konstantno na našoj polovini

Fudbalska reprezentacija Srbije Fudbalska reprezentacija Slovenije Foto: Tanjug/AP

Lukić, Ilić i Mitrović su po jednom izgubili loptu i svakom prilikom su Slovenci zapretili. Moramo da održimo kompaktnost i da povećamo kompletirane pasove. Sigurnost nam, za sada, nije jača strana.

15:11

10' Mi imamo posed, ali oni više prete

Imamo problem da iznesemo loptu. Posed nam je proizveden iz poslednje linije gde tražimo rešenja. Lukić mora da pripazi na razgovor sa sudijom, jer je to strogo zabranjeno.

15:08

7' Srbija ponovo drhti, Rajković ponovo na mestu!

Prerano nam puca odbrana, Mlakar se probio posle još jedne izgubljene lopte, ali mu je Rajković sa te leve strane izašao u susret, skratio ugao i odbio u korner.

15:04

4' Prvi udarac, Šeško preti, Rajković na mestu

Izgubili smo loptu u nezgodnoj zoni, ali je Šeško tukao direktno prema Rajkoviću, tako da naš golman nije imao problema da pokupi loptu po sredini gola.

15:03

3' Slovenci pokušavaju od starta da probiju

Pokušai su protivnici da probiju pasom liniju od tri štopera, ali su za sada odlično reagovali Milenković i Pavlović.

15:00

1' POČEO JE MEČ SRBIJE I SLOVENIJE!

14:50

Evo gde možete da gledate meč Srbije i Slovenije!

Meč između selekcija Srbije i Slovenije je na programu od 15 časova, a evo gde možete pratiti uživo prenos.

Tekstualni prenos vam je obezbeđen, naravno, uz nas, upravo ovde - uz Telegraf Sport!

14:49

Brojimo sitno, a karte za Srbiju i Sloveniju kao suvo zlato...

Pred ovaj duel oko stadiona traži se karta više. Tako, na nekih sat vremena oko stadiona postoje tri grupe ljudi oko Alianc Arene, prvi su navijači sa kartama koji u euforiji ulaze, drugi su oni koji panično traže ulaznicu za meč, a treći su oni koji poseduju karte i prodaju ih po paprenoj ceni.

14:39

Gori u Minhenu, Srba skoro 30 hiljada na stadionu

Stadion je već krcat, a istorijske su brojke tu! Srba je skoro 30 hiljada i Orlovi će praktično igrati pred svojom publikom.

Krčka se i do početka je samo još 20 minuta...

14:31

Ovo lice znate, ime mu je Neven!

Nekadašnji reprezentativac "Orlova" Neven Subotić je među posetiocima, baš kao i na meču protiv Engleske na "Veltins areni" u Gelzenkirhenu.

14:15

Olga Danilović došla na meč Srbija - Slovenija, za koga će navijati?!

Ovaj meč pratiće i srpska teniesrka Olga Danilović.

Olgu su reporteri Telegrafa uslikali neposredno pre duela na Alianc Areni, a na pitanje da prokomentariše meč, i kaže za koga će navijati samo se zagonetno nasmejala.

Poznato je da je srpska igračica u emotivnoj vezi sa golmanom reprezentacije Slovenije, Janom Oblakom.

14:13

Srbi i Slovenci zajedno uz harmoniku napravili feštu: Grmi Đurđevdan ispred Alijanc arene

Divni snimci dolaze iz Nemačke! Naime, u jednom momentu su navijači naše i njihove selekcije uzeli harmoniku, a onda zasvirali i čuvenu pesmu "Đurđevdan".

14:06

Rade Bogdanović poslao moćnu poruku Orlovima

Rade Bogdanović Foto: Printskrin / RTS

Pred ovaj meč, u emisiji RTS-a,stručni konsultant Rade Bogdanović je dao svoje viđenje i očekivanje od meča.

14:04

Tri promene Piksija u odnosu na meč sa Engleskom

Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press/Marko Metlaš

Selektor Dragan Stojković je odradio tri promene u odnosu na meč sa Englezima u prvom kolu, od čega je jedna bila nužna.

Umesto Filipa Kostića je sada na boku Filip Mladenović, a od prvog minuta nema Sergeja Milinkovića Savića i Nemanje Gudelja.

Njihova mesta su preuzeli Dušan Tadić i Ivan Ilić.

13:59

Presudni dan za Srbiju: Eksperti tvrde da kvote padaju na ovu od dve selekcije!

Ukoliko bi Srbija slavila, bila bi veoma blizu plasmana u nokaut fazu, a kvote možete videti u nastavku:

13:55

Ovo su sastavi za meč Srbije i Slovenije!

13:46

Drama navijača Srbije i Slovenije u metrou pred utakmicu: Panika, sve je stalo...

Navijačio Srbije Navijači Slovenije Foto: Telegraf.rs

Nekih sat i po vremena pre početka utakmice između Srbije i Slovenije, navijači obe selekcije doživele su malo dramu i neprijatno iskustvo na putu do Alijanc Arene.

13:42

Premijer Srbije došao da podrži Orlove

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević posetio je fudbalsku reprezentaciju Srbije u Minhenu pred današnju utakmicu drugog kola protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

13:41

Ko kaže da Srpkinje nisu najlepše?

Navijači Srbije, Marien Plac, Minhen Foto: Nikola Tomić

Kovrdžava lepotica očarala Minhen, ovakva podrška je pravi vetar u leđa!

13:39

UEFA oduševljena srpskim kolom

Objavili snimak navijača Orlova, uz šajkače i zastave uživaju u centru Minhena. Zaista je veselo!

13:36

Srbi i Slovenci zajedno prozivali Hrvate

Srbi i Slovenci čak i zajedno pevaju, druže se, a jednim metroom su zajedno i otišli na meč. Štaviše, oni su čak i pevali zajedno jednu pesmu u ovom metrou, koja je bila usmerena protiv Hrvatske.

12:48

Slovenci beže od Srba!

Krenuli su naši navijači u korteo, što je dodatno uplašilo protivnika, koji je doslovno bežao pred našim navijačima.

12:20

Kako smo sa Slovenijiom igrali 2000. godine?

Zanimljivo za Srbiju i Sloveniju je to da smo 2000. godine odigrali meč na Evropskom prvenstvu, kada je bilo 3:3. Ovaj duel je bio i verovatno najluđi meč tog šampionata, jer je Srbija gubila sa 3:0 i imala je igrača manje, a onda...

Opširnije, možete videti ispod.

Jugoslavija EURO 2000 Foto: MN Press / Nebojša Paraušić
12:19

Srbi oterali policajce u Minhenu!

Odmah nakon što je policija došla, nije im trebalo mnogo da se pošalju i kući!

Ubrzo su Srbi počeli da ih polivaju pivom, da pevaju oko njih, a oni su se povukli. Vidite i kako je to sve izgledalo.

12:18

Srbi prave haos u Minhenu - došla i policija!

Najvijači iz Srbije su napravili pravi haos u Minhenu, gde neprestano pevaju, piju i igraju, zbog čega je došla i nemačka policija, kako bi pokušala da iskontroliše da se stvari ne otrgnu kontroli.

12:17

Dobrodošli!

Ovo smo svi čekali, a to je novi duel Srbije na Evropskom prvenstvu, koja će u drugom kolu igrati protiv Slovenije.

Ovaj meč je i izuzetno važan, jer će praktično eventualnom pobedom ekipa uspeti da dođe na korak od plasmana u drugu rundu takmičenja.

Video: Policija upala na trg među srpske navijače, oni ih prozivali, pojačane tenzije u Minhenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    20. jun 2024 | 16:56

    Najlošija smo ekipa na turniru ubedljivo Najlošiji fudbal

  • Nele

    20. jun 2024 | 16:32

    Treba smeniti Pixija i pola ekipe ne zvati vise...Nova generaciia,novi selktor ,ovo je uzas za gledanje,bez borbe,bez energije

  • petar

    20. jun 2024 | 16:58

    Hahahahahaha a jeste legende.. meni kao Hrvatu drago sto ste dali gol.. ne znam koji vam je k bio danas, Mitrovic totalno van forme za ozbiljan nogomet.. mislim da imate sanse sa Dancima, bit ce tesko, ali nije nemoguce. plus sto sam X igro, ali ajde necemo sad o tome.. sretno s Danskom, glavu gore i onog Gacinovica ostavit u autobusu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA