≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

FSS traži najstrože kazne za Albaniju i Hrvatsku: "UEFA da preduzme sankcije, po cenu da ne nastavimo EURO"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brza reakcija FSS-a

  • 39
EURO 2024, Albanija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Sramotna dešavanja obeležila su utakmicu Grupe B između Albanije i Hrvatske, zbog čega je morao da reaguje i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović.

On se uključio uživo u emisiju "Svi igraju, fudbal pobeđuje", gde je osudio dešavanja na ovom meču i sramne povike koje su upućivali navijači i jedne i druge reprezentacije na račun naše zemlje i stanovnika - od "Ubij Srbina", preko ostalih koje nisu vredne pomena.

- Skandalozno. Želim da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci protiv Engleske. Na žalost nismo postigli željeni rezultat- istakao je Šurbatović i nastavio:

- FSS će zahtevati od UEFA da preduzme sankcije, po cenu da ne nastavimo Euro. Ovo zahteva najteže sankcije uz napomenuu, da se ne ponovi.

Jovan Šurbatović Foto: RTS / Printscreen

Hoće li UEFA reagovati?

- Sigurni smo da hoće. Želimo da se zahvalimo UEFA, jer je reagovala zbog skandaloznog ponašanja novinara i oduzela mu akreditaciju.

Potom, otkrio je plan FSS-a:

- Uputićemo apel UEFA, ne želimo da se politizuje prvenstvo. Želim da se zahvalimo navijačima. I mi smo kažnjeni, zbog izolovanih slučajeva. Naša publika je bila bolja od ostalih. Kažnjeni smo zbog jednog čoveka, pojedinca, mi smo tražili da se individualizuje odgovornost. Naši navijači su gospoda, mi Srbi smo gospoda. Apelujem da se tako i ponašamo. Mi smo narod otvorenog srca. Apelujem na naše navijače da budemo gospoda, kao što to i jesmo i kao što smo bili protiv Engleske. Isto tako, zahtevaćemo da UEFA najstrože kazni saveze Albanije i Hrvatske.

- Takvim stvarima nije mesto u sportu. Ne želimo da učestvujemo u tome. Ako UEFA ne bude kaznila izgrednike, raszmislićemo šta ćemo dalje. Očekujemo rigorozne kazne.

- Pola stadiona će navijati za Srbiju. Upućujemo apel navijačima da ostanu gospoda i da bodre svoje igrače i da se ne obaziru na protivnike.

Šta za FSS znaci drastična kazna?

- Kao što je kvazi novinaru oduzeta akreditacija, želimo da budu kažnjeni navijači Albanije i Hrvatske. Ne znamo šta to tačno znači, ali očekujemo najstrože kazne -  zaključio je Šurbatović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нс

    19. jun 2024 | 23:16

    Да ли је могуће? Коначно да их осуде!

  • Ned

    20. jun 2024 | 05:48

    Bravo! Pokažimo karakter. Hrvati i šiptari su Srbe ubijali u stotinama hiljada u ustašama balistima i sa NATO bandom. Znamo da ste uvijek željni nevine pravoslavne krvi ali neka zna svijet.

  • Pazarac

    20. jun 2024 | 00:43

    FSS-u bi bolje bilo da se malo organizuje i motiviše igrace da nas obraduju jednom u životu,nego što se bavi raznim tužekanjima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA