≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto je remi Hrvatske i Albanije idealan za Srbiju: Orlovi moraju da ispune jedan važan uslov

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogromna borba za najboljih šessnaest timova traje

  • 20
EURO 2024, Albanija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Neverovatan meč odigrali su Albanija i Hrvatska na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a posle 90 minuta velike borbe rezultat je bio 2:2. I pored toga što je za preciznu računicu još uver rano, činjenica je da je upravo ovaj rezultat onaj koji bi najviše mogao da odgovara Srbiji kada je reč o borbi za plsman u osminu finala.

Naime, Hrvatska je u dva meča na Euru proživela pravi košmar. Prvo je poražena ubedljivo od Španije sa 3:0, a onda je protiv Albanije usledio novi težak šamar koji bi mogao da ih košta i eliminacije sa šampionata. Naime, Albanci su poveli, Hrvati preokrenuli da bi se sve završilo remijem.

Kada se pogleda tabela, u Grupi B, Španija i Italija imaju po tri boda i igraju međusobni duel koji će, najverovatnije, odrediti ko će biti prvi, a ko drugi u grupi. Sa druge strane, po jedan bod iz dva susreta, sakupili su Hrvatska i Albanija.

Albanci imaju negativnu gol razliku od 3:4 i oni su treći u Grupi, pošto se ni Vatreni nisu proslavili kada je reč o golovima i imaju 2:5.

Šta ovo znači za Srbiju?

Ovo praktično znači da su rezultati iz ove grupe, skoro idealni za Orlove. Naime, uz eventualni trijumf nad Slovenijom izabranici Dragana Stojkovića Piksija skoro bi obezbedili treće mesto, koje bi ih postavilo na sigurno mesto ispred trećeplasirane ekipe u Grupi B.  U prvom meču, Sbija je poražena sa 1:0. Shodno tome, Orlovi bi morali da budu bolji samo od još jedne treće plasirane selekcije kako bi se plasirali u nastavak takmičenja i u najboljih 16 ekipa.

Da podsetimo, u nastavak takmičenja plasiraće se prve dve selekcije iz svake grupe, i još četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pec

    19. jun 2024 | 17:53

    Mi večito igramo na kartu " ako de desi ovo, a pošto se desilo ono, imamo šanse da prođemo ako šutnemo loptu"! E pa sad nam i Albanci omogućavaju opstanak?! Sve pare da vrate i selektor i igrači i treneri i svi ostali koji se odšljemali na EP kao delegacija! Sa kamatom, naravno!

  • Vitez Koja

    19. jun 2024 | 17:44

    Šta znači za Srbiju? Pa ništa, moramo ionako da dobijemo sve do kraja ako hoćemo da budemo šamponi Evrope.

  • Konte

    19. jun 2024 | 17:56

    Već kreću kalkulacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA