Evropsko prvenstvo fudbal Nemačka - Mađarska EURO 2024 Foto: Tanjug/AP

Nemci su kao kaznena ekspedicija: Panceri "protutnjali" i preko Mađarske i plasirali se u osminu finala!

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
  • 1

Fudbaleri Nemačke upisali su i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto su savladali Mađarsku sa 2:0 u meču drugog kola Grupe A.

Od starta susreta na MHP Areni u Štutgartu viđen je atomski fudbal. Već u prvom minutu Mađari su napali gol domaćina turnira, ali je Nojer odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu. U prvih nekoliko minuta, Nemci su se branili, a Mađari su na sve načine nastojali da dođu do gola rivala. Ipak, u tome nisu uspeli na način na koji su želeli.

Malo po malo, Nemci su se oslobodili pritiska i desetak minuta kasnije žestoko uzvratili. Haverc je u dva navrata imao priliku da zatrese mrežu, ali je golman Mađarske, Gulači odlično reagovao i rezultat je ostao nepromenjen.

Posle nekoliko vezanih napada Nemačke, usledila je nova odlična akcija koju je poveo Musijala. Jedan od najaktivnijih igrača na meču, uputio je loptu ka Gundoganu, lopta se nekako odbila ponovo do Musijale koji šalje neodbranjiv udarac u gol Gulačija za 1:0. Musijala dolazi do drugog gola na turniru.

Posle datog gola, Panceri su se povukli i narednih desetak minuta prepustili inicijativu rivalu. Tako, u 25. minutu, Saboslaj snažno šutira, a Nojer se baca i sa dve ruke uspeva da izbaci loptu od svog gola i tako, još jednom, sačuva mrežu.

Do kraja, poluvremena ponovo su Panceri bili ti koji su preuzeli inicijativu, u nekoliko navrata imali su priliku da dođu do novog pogotka, a Musijala i Havrc nisu uspeli da dupliraju prednost. Ono što vredi pomenuti je i 44. minut kada je Salaj snažno šutirao i pogodio mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

U nastavku, igralo se nešto mirnije. Nemačka se branila, a Mađarska nastojala da probije odbranu rivala. U 57. minutu selektor nemačke Nagelsman vrši dvostruku izmenu i menja Haverca i Virca, a u igru uvodi Sanea.

Ovakva postavka igre dodatno je ubrzalanapade Nemaca. Tako, u 66. minutu Mitelštad je prošao po levoj strani i poslao loptu u sredinu gde je na pravom mestu bio kapiten gundogan koji zakucava loptu u mrežu za 2:0.

Nastavili su Nemci u istom ritmu i imali su veći posed. Ipak, Mađarai se nisu predavli i na moemente su iz kontranapada nastojali da ugroze gol rivala. Ipak, promene rezultata do kraja nije bilo i Nemci dolaze do nova tri boda i prvog mesta u Grupi A.

(Telegraf.rs)

Najnovije
17:12

Nemačka - Mađarska 2:0

19:52

90'-Kraj meča

19:49

87' - Sane sebičan, umalo gol Mađara

Lopta je kod Sanea, koji želi gol. Fudbaler Nemačke nije želeo da doda loptu već je uputio udarac, a lopta odlazi u korner. Mađarska sada ima napad. Panceri nekako uspevaju da se odbrane. Mitelštad dobija žuti karton.

19:45

85' - Nema promene rezultata

Mitelštad centrira sa leve strane, Mađari uspevaju da izbiju loptu van šesnaesterca, ali je ponovo gube. Novi napad Nemci kreću od oglmana Nojera. Kimih se namešta, dodaje do Sanea, ovaj do Filkruga, koji šutira pored gola.

19:42

82' - Mađari se bude

Korner za Mađare! Lopta izlazi u korner uz mnoog sreće. Novo ubacivanje u šesnaesterac, Sane je fauliran. Ubrzava se meč sve više.

19:41

73' - Nema promene rezultata

Ponovo je golman Mađarske Gulači bio u centru pažnje. Ovoga puta zaustavlja udarac Krosa.

Evropsko prvenstvo fudbal Nemačka - Mađarska EURO 2024 Foto: Tanjug/AP
19:26

66' - GOOOOL! Nemci duplirali prednost!

Kao brzi voz prošao je Mitelštad i dodao loptu do kapitena Gundogana koji zakucava loptu u mrežu Mađara!

19:21

61' - Musijala šutira preko gola

Fudbaler Nemačke šutira preko gola!

19:19

57' - Izmene u Nemačkoj

Nagelsman pravi dvostruku izmenu i iz igre izvodi Virca i Haverca, a uvodi Sanea i Filkruga.

19:14

54' - Panceri kreću u napad

Gundogan, a onda i Kros šutiraju na gol rivala, ali Gulači brani! Ponovo s eigra sve brže.

Evropsko prvenstvo fudbal Nemačka - Mađarska EURO 2024 Foto: Tanjug/AP
19:10

50' - Igra se mirnije

Nešto mirniji period meča. Mađari sve više pritiskaju Pancere i žele do gola.

19:08

47' - Korner za Mađare

Mađari su bolje ušli u drugi deo meča. U nekoliko vezanih napada pokušavaju da probiju odbranu Nemaca.

18:54

45' - Poluvreme

18:45

44 ' - Musijala pogađa spoljni deo mreže! Mađarima poništen gol!

Musijala je imao sjajnu priliku, ali je njegov udarac završio pored gola. U sledećem napadu Salaj postiže gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

18:40

40 ' Umalo autogol!

Posle kornera varga glavom izbija loptu, umalo nije postigao autogol!

18:38

38' - Totalni napada Nemaca!

Nemačka je ubrzala ritam meča. Posle nekoliko minuta u kojima je Mađarska imala inicijativu, Panceri su potpuno preuzeli sredinu terena i vezanim napadima "opsedaju" gol rivala. Novi korner izvodi Toni Kros. Kimih na drugu stativu, Ta prihvata loptu, sada Musijala... gubi loptu.

18:32

29 ' Mađari napadaju

Posle datog gola, Nemačka je ta koja se ponovo povukla i igra defanzivno. Sa druge strane, Mađari kontrolišu sredinu terena. Konačno, nemci imaju napad., Ridiger do Musijale, on centrira ka Kimihu. Nastavlja se napad Nemaca. Nema gola...

18:26

25' Nojer heroj Pancera!

Tridesetosmogodišnji Manuel Nojer spasao je Pancere! Saboslaj je šutirao je ka golu Nemačke, ali neverovatni Nojer se baca i sa obe ruke izbija loptu iz gola. Kakva odbrana!

18:22

22' - Nemačka vodi protiv Mađarske! Musijala je čudo!

Musijala do Gundogana, zadnja linije Nemačke loše reaguje, a Musijala to korsti i daje gol!

18:21

17' - Nemci napadaju

Treći korner za Nemačku. Odlični Musijala je izblokiran. Sada Kros šalje loptu u peterac, ali je Bola na pravom mestu. Sada kontra Mađara. Odličan je Mitelštad na drugoj strani. Ponovo Mađari imaju napad. Vili Orban ima loptu, preskače sredinu i daje napad rivalu.

Evropsko prvenstvo fudbal Nemačka - Mađarska EURO 2024 Foto: Tanjug/AP
18:12

13' - Kakva odbrana!

Do lopte je došao Haverc, sa nekih pet metara uputio je pravu bombu u gol Mađara, ali je čuvar mreže Gulaši odlično reagovao i izbacio loptu u korner. Sada pritisak Nemaca, za sada Mađari odovlevaju. Novi korener izvodi Toni Kros. Šalaj izbacuje loptu.

18:11

9' - Sve žešći tempo

Mađari su napali gol domaćina takmičenja. Ipak, Nemci uspevaju da se odbrane. Lopta ide ka Gundoganu, ali je previsoka, odlazi u gol aut. Mađari sada kombinuju na svojoj polovini terena. Šalaj je na drugoj stativi, ali, Mitelštad i Andrig su uspeli da zasutave na vreme Vargu. Za sada, gledamo meč sa puno tempa.

18:07

5' - Mađari sve opasniji!

Andrih izblokirao udarac Bole. Korner za Mađare. Soboslaj centrira na peterac, alije Ta dobro skočio i izbacio loptu izvan šesnaesterca svog tima. Mađari igraju sve konkretnije i imaju terensku inicijativu.

18:05

4' - Haverc!

Prvi pokušaj nemaca preko Haverca. Ipak, mreže miruju.

18:03

2' - Šansa za Mađarsku!

Odlična reakcija Manuela Nojera spasila je gol Pancera! Žestok početak meča u Štutgartu!

18:01

1' - Počelo je!

Nema Themba Hadebe
17:10

Startne postave:

Video: Milenković: U meč sa Slovenijom ulazimo sa imperativom pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    19. jun 2024 | 20:32

    Prvi go je cist prekrsaj u napadu, ima jos nekoliko odluka sve protiv Madjara. istina je da su Nemci bili bolji, cestitam !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA