Vreme čitanja: oko 1 min.

Komentator Arene održao "bukvicu" Albancima: "Dokle više besmislene političke poruke na sportskim događajima?"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je otišlo uživo

  • 13
EURO 2024, Albanija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Mnoge poruke koje nisu prikladne za sportski događaj videli smo na utakmici između Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu, a koja je završena rezultatom 2:2.

U jednom momentu, navijači su uzvikivali "Kosovo - Šiptarija", a potom i skandaloznu poruku "Ubij Srbina" zbog čega treba očekivati i reakciju UEFA.

To je očigledno prešlo preko glave komentatoru TV Arena Sport koji je vodio ovaj meč, Mladenu Stojanoviću, koji je tako uživo u programu "očitao bukvicu" navijačima Albanije, koji su prednjačili sa ekscesima.

- Moram jednostavno reći da su Albanci iskoristili jedan veliki sportski događaj kakav je Evropsko prvenstvo da plasiraju nacionalističko-šovinističke poruke. Sportski teren, neko bi im to konačno morao objasniti, ne treba da bude poligon za mržnju, sport je zamišljen da spaja, a ne da razdvaja ljude. Sport je najmanje pozornica za ostrašćenost i plasiranje besmislenih političkih poruka. To bi pre svega trebalo da znaju oni koji predstavljaju novinske redakcije. Izgleda da novinar Sadiku koji je tokom meča Engleska - Srbija pokazivao Srbima dvoglavog orla, nije dovoljno edukovan, pritom pati od minimalnog koeficijenta socijalne inteligencije. Pretpostavljam da ste čuli da mu je UEFA oduzela akreditaciju. Tako da se sada može eto samo priključiti ekstremnim albanskim navijačima. I sve ovo što kažem, opet ponavljam, odvajam od fudbalera, koji ovde dostojanstveno predstavljaju svoju zemlju - rekao je komentator Arene Sport.

Poslušajte kako je to izgledalo.

(Telegraf.rs)

Video: Slovenci optimisti pred meč sa Srbijom: "Pobeđujemo vas, nemate vi šanse"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA