≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sastav Srbije za meč sa Slovenijom: Ovo su promene koje će Piksi izvršiti u startnih 11

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor Orlova je najavio dve promene

  • 28
Srbija - Engleska, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Dragan Stojković Piksi nema dilemu kada je u pitanju sastav fudbalske reprezentacije Srbije za utakmicu protiv Slovenije u 2. kolu Evropskog prvensta (četvrtak, 15.009!

To je jasno stavio do znanja na konferenciji za medije, koja je održana pre zvaničnog treninga u 16.30 časova, što je donekle i pokazatelj čime i jeste i nije zadovoljan od duela sa Englezima.

- Mislim da će biti dve promene za Sloveniju u odnosu na Englesku - poručio je selektor Orlova.

Jedna od njih će svakako biti na levoj strani, jer se Filip Kostić povredio u 1. kolu i za njega je EP završeno. To znači da će Filip Mladenović, koji ga je i zamenio u Gelzenkirhenu, menjati i protiv Slovenaca na toj levoj strani.

Druga promena je ona najvažnija - povratak Dušana Tadića u startnih 11, odakle će istisnuti Sergeja Milinković-Savića koji, sem tog bespotrebnog trčanja, nije ništa korisno uradio u prethodnom duelu.

Formacija ostaje ista, 3-5-2, s tim što će Orlovi sada ofanzivnije izgledati zbog povratka kapitena. A da ćemo ga gledati od 1. minuta, i sam Piksi je potvrdio i rekao "možete" na pitanje da li možemo da očekujemo Tadića u startnih 11.

Dušan Tadić Foto: Tanjug/AP/Andreea Alexandru

Predrag Rajković je bio sjajan protiv Engleske i "kupio" je svoje mesto među stativama i protiv Slovenije. Poslednja trojka - Miloš Veljković, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović - imala je svojih grešaka na otvaranju EP, ali su generalno odradili odličan posao i neutralisali su najjačio deo tima Gereta Sautgejta.

Već smo rekli da će Mladenović igrati levo, Andrija Živković će desno i - moraće bolje. Pogotovo u tom ofanzivnom delu, gde se od njega očekuje da sa boka "hrani" svoje napadače.

Ivan Ilić je iza sebe ostavio odlično drugo poluvreme protiv Engleske, ali će i ovoga puta prednost dobiti Nemanja Gudelj. As Sevilje je i zbog žutog kartona morao da izađe na pauzi pre nekoliko dana, dok će njegove defanzivne karakterisitke, koje su bolje od Ilićevih, biti jako krucijalne.

Srbija - Engleska, EURO 2024 Foto: Nikola Tomić

Uz Gudelja i pomenutog Tadića, na sredini terena ćemo gledati i Sašu Lukića, dok će Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović biti dvojica najisturenijih. Radili su dobar posao za tim i protiv Engleske, obojica su imali po jednu šansu, s tim da će ovoga puta njihov golgeterski instikt morati da dođe do izražaja.

- Čekamo da Mitrović i Vlahović pokažu, da budu na nivou, to je obaveza - jasan je bio Piksi pred kraj konferencije.

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, sastav Srbije za Sloveniju bi trebalo da izgleda ovako: Rajković, Živković, Veljković, Milenković, Pavlović, Mladenović, Gudelj, Lukić, Tadić, Vlahović, Mitrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA