≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Javio se novinar sa Kosova koga je UEFA izbacila sa EURA: "Simbol orla do smrti, oni ovo slave kao pobedu..."

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opet se oglasio Sadiku

  • 10
Arman Sadiku, Euro, srbija, engleska, albanac, novinar Printskrin: Twitter.com/@kosovarfootball

UEFA je odlučila da veoma rigorozno kazni novinara sa Kosova Arlinda Sadikua, koji je provocirao Srbe na meču naše reprezentacije i Engleske, kada je pokazivao našim navijačima orla, dok je insinuirao i "Veliku Albaniju", nakon čega je reagovao FSS i podneo je prijavu.

Nije trebalo dugo UEFI da reaguje, te da oduzme akreditaciju i izbaci ovog novinara sa Evropskog prvenstva.

On se ubrzo oglasio i na svom Instagramu, gde je nastavio sa provokacijama.

- Pravljenje simbola orla nikad nije kriminalni akt. Nisam nikoga uvredio niti provocirao. Jednostavno sam bio ponosan na simbol koji nas predstavlja. Ponosan sam što sam Albanac i nikada se neću plašiti da to izjavim čak i ako se ceo svet digne na noge. Opasan je presedan ako se ova odluka prihvati kao važeća od strane Albanaca i državnih institucija, jer otvara novo poglavlje.

- Napravite simbol orla i prijavite rasističke povike protiv celog naroda - budete isključeni, a otvara se put huliganima drugog naroda da slobodno uzvikuju fašističke parole. Šta će se desiti za neko vreme kada se organizuje Evropsko prvenstvo između Albanije i Srbije? Da li će svi koji su na dužnosti i podignu orla biti isključeni? Da li ćete prihvatiti ovu odluku? Da li vam se čini pravednom?

- Komšije su se mobilisale i brzo uzbunile da prijave moju akciju, jer se osećaju ugroženima ako neki Albanac izađe i ne plaši se da ponosno govori istinu. Oni su srećni i slave ovaj događaj kao pobedu, dok svako od nas ko se raduje, pripada njima. Nije važno da li sam isključen ili ne, moja karijera je vrlo mala. To nije gubitak Arlinda Sadikua, niti novinara, to je državni i nacionalni gubitak ako se ćuti. Danas sam u Hamburgu podržavajući reprezentaciju sa tribina, sa navijačima. Ponosno ponovo slavim sa simbolom orla i niko neće moći da me zaustavi do smrti!

(Telegraf.rs)

Video: Slovenci optimisti pred meč sa Srbijom: "Pobeđujemo vas, nemate vi šanse"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesha

    19. jun 2024 | 15:52

    Ali ti nisi albanski neko kosovski novinar. Provociras sto taj tvoj akt pokazuje ljubav ne prema svojoj nego tudjoj domovini i pokazuje tvoju zelju za menjanjem granica na Balkanu i sjedinjenju Kosova sa Albanijom. A posebna prica je kada to uradite pred srpskim navijacima, to se samo pravis lud da nije namerna provokacija

  • nesa cz

    19. jun 2024 | 15:46

    Bolest ne bira gde ce da udari.

  • Zar je bitno

    19. jun 2024 | 16:35

    Pa orao je srpski.... pokazuju nam srpskog orla.. jos se hvale sa tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA