EURO 2024, Albanija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Šokantan vatromet Hrvatske i Albanije: Vatreni pred ispadanjem, epska podela bodova!

 
 
 ≫ 
  • 16

Selekcija Hrvatske je doživela pravi rolerkoster protiv Albanije koji bi mogao lako da je eliminiše u grupnoj fazi Evropskog prvenstva! Vatreni su remizirali 2:2 u drugom kolu grupe B i tako ostali na samo jednom bodu u neverovatnoj završnici.

Šta sve nismo videli u 90 minuta - senzacionalno vođstvo u 11. minutu Albanije, preokret za minut i po Hrvatske, a onda poravnanje u 95. minutu igre!

Ćazim Lači je u 11. minutu poveo svoju selekciju ka senzaciji tako što je iskoristio centaršut Asanija sa desne strane, te glavom matirao Livakovića.

U tim momentima su Hrvati izgledali prilično nemoćno, a pravo je čudo da nisu primili još neki gol, pogotovo u 45. minutu kada je Aslani izašao jedan na jedan sa golmanom, ali nije uspeo da povisi na 2:0.

Već u drugom poluvremenu se menja situaciju, malo po malo. Uz neku dozu sumnje i nervoze, momentum se blago menjao, a onda se radikalni zaokret desio od 74. do 76. minuta.

Prvo je Andrej Kramarić "cimnuo" nekoliko puta Hisaja u kaznenom prostoru, pa u gužvi iskoristio pas Budimira i uz levu stativu dao nadu svojoj reprezentaciji.

Voda je ušla u uši Albaniji koja nije više imala nikakav afinitet ofanzive, a to povlačenje im je donelo karambol u 16 metara i autogol Đasule. Eksplodirao je stadion u Hamburgu i Hrvati su uspeli da se vrate na pravi put, iako im je sve bilo prilično daleko samo nekoliko momenata ranije.

Kada su svi pomislili da je kraj, u 95. minutu je jedan čovek od tragičara stigao do velikog heroja - Klasu Đasula se našao na pravom mestu u kontra napadu, pogodio donji levi ugao i doneo epski bod Albaniji.

Ovo je veliki sada problem za Hrvatsku koja takođe ima samo bod, a u poslednjem kolu ih očekuje meč protiv Italije.

Italijani i Španci imaju po tri boda, pa će Vatrenima da bude vatreno težak posao da prođu dalje.

Najnovije
14:47

Hrvatska - Albanija 2:2 (Kramarić 74, Đasula 76a.g. - Laci 11, Đasula 90+5)

16:57

KRAJ! Hrvatska - Albanija 2:2!

16:53

Šok! Albanija u nadoknadi izjednačila protiv Hrvatske!

Iako su svi već videli pobedu Hrvatske, Albanci u 95. minutu dolaze do 2:2! Klaus Đasula!

16:52

91' Velika šansa za Albaniju!

U gužvi i između četiri igrača je Seferi čak dva puta šutirao, a onda i Daku, ali iz toga je proizašao samo gol aut. Preživela je Hrvatska.

16:50

90' Igraće se još šest minuta

16:45

86' Čini se da Albanci imaju sve manje snage...

Sve što su imali, Albanci su prosuli... Sada, čini se, uz sporadične izlete, sve manje imaju izgleda da ovde uzmu i bod.

16:32

76' Šok: Hrvati za minut i po preokrenuli protiv Albanije!

Neverovatno! Za samo minut i po smo videli dva gola Hrvata i preokret! Prvo je Andrej Kramarić pogodio za 1:1 nakon nekoliko "cimanaj" protivnika i šuta sa nekih 10 metara, a onda je Đasula u klasičnom karambolu postigao autogol. Sve se okrenulo za samo 90 sekundi!

16:30

71' Sve veći pritisak na Hrvate, vreme ističe

Jeste da Albanci imaju sve manje snage, ali Hrvati u ovoj trci pokazuju sve veću nervozu, jer je vremena sve manje. Vidimo sporadična ubacivanja, atmosfera je vatrena, a Albanija i dalje vodi.

16:22

63' Aslani prekida inicijativu Hrvatske, Livaković bez problema

Veznjak Albanije je pokušao po zemlji sa nekih 20 metara, ali golman Hrvatske zaista nije imao problema da umiri ovu loptu.

16:20

60' Hrvatski navijači skandiraju pogrdno ka Albancima na drugoj strani stadiona

Sada se već nekoliko puta čuje "Ubij, ubij Srbina" sa strane hrvatskih navijača. Nervoza je sve veća, jer bi Hrvatska mogla da bude na ivici ponora ukoliko izgubi.

16:17

58' Zicer Hrvata, ništa od poravnanja!

Uh! Šutalo je odlično skočio nakon prekida, nadvisio dva čuvara, ali je lopta otišla tik iznad mesta gde se spajaju prečka i stativa! Ovo je sada veliki nalet i pitanje je koliko Albanci mogu da se brane.

16:13

54' Već četiri pokušaja Hrvatske, Albanija se sve više povlači

Hrvati su odlučni da što brže dođu do izjednačenja. Imaju 72 odsto u nogama, šutiraju i pokušavaju mnogo organizovanije nego u prvom delu igre. Kao da se sada menja momentum meča.

16:10

50' Reaguju izmene Hrvatske, umalo poravnanje

Odlično je Sučić reagovao na dodavanje i gađao jako po sredini, ali je Strakoša ostao jak na nogama i odbio ovaj pokušaj. Bude se Hrvati, čini se, na vreme.

16:06

46' Počelo je drugo poluvreme!

EURO 2024, Albanija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Dve izmene u timu Hrvatske - Pašalić i Sučić su na terenu, a u nastavku nećemo gledati Brozovića i Majera. Morao je Dalić da napravi izmene koje bi promenile trenutnu konstalaciju na terenu.

15:47

45' Kakva šansa za Albaniju, Hrvatska ponovo preživela!

Albanci su preslikanom akcijom kod prvog gola mogli i do drugog! Stigla je lopta sa desne strane direktno na nekih 7-8 metara od gola gde je Manaj u letu glavom uspeo da je uhvati, ali je Livaković dobro anticipirao situaciju i bio na mestu da spreči novi šok.

15:41

41' Kramarić prilično "carini" loptu...

Kramarić bi trebalo da bude jedan od glavnih ofanzivnih pogona Hrvatske, ali već u nekoliko navrata je previše držao loptu, komplikovao i propuštao priliku da nešto više napravi za svoju ekipu.

15:37

36' Hrvati pripretili iz prekida

Hrvatska i Albanija Foto: Tanjug/AP/Ebrajim Noroozi

Iz slobodnog udarca je zapratila Hrvatska, ali je Strakoša hrabro ušao među igrače i boksovao daleko do svog gola.

15:32

31' Albanija umalo do 2:0!

Livaković spasava svoju reprezentaciju! Modrić je izgubio loptu, krenula je kontra, a onda je jedan pas pocepao odbranu Hrvatske i omogućio Aslanija da izađe jedan na jedan sa golmanom... No, videli smo sjajnu odbranu.

15:29

29' Hisaj na odbitku, ali lopta ide daleko iznad prečke

Na odbitak je reagovao bek Hisaj koji se našao na ivici kaznenog prostora, ali je lopta otišla na tribine.

15:27

27' Velika prilika za Hrvatsku, Petković se ne snalazi!

Bruno Petković je imao sjajnu priliku da glavom zatrese mrežu, ali nije artikulisao svoj pokušaj! Stigao je centaršut sa desne strane, izdvojio se špic Dinama i izbegao ofsajd, ali nije bio precizan.

15:26

26' Ne uspevaju Hrvati da probiju kordon Albanije

Kao da je hrvatska selekcija već u panici. Pokušavaju na silu da prođu kroz gustu odbranu Albanije koja je skupila oko kaznenog prostora i za sada ništa nije efektivno. Modrić još uvek nije našao svoj momenat, Kovačić insistira na proboju, ali za sada ne ide.

15:20

20' Brozović pored stative!

Iz kontre Albanije se sve okrenulo, pa je došlo do kontre Hrvatske. Petljao je Kramarić, ali je uspeo da doda Brozoviću koji je šutirao u svom stilu sa nekih 20 metara, ali je lopta prohujala pored leve stative.

15:16

15' Albanija nastavlja sa hitrim napadima, Hrvati u bunilu

Nedim Bajrami je tukao iz 16 metara i naterao Livakovića da reaguje na levoj stativi. Nakon toga i korner i još jedan šut ka okviru gola, ali je Hisaj bio izblokiran.

15:10

11' Šok: Albanci vode protiv Hrvata!

Gol za Albance! Sve se desilo munjevito, a Hrvati nisu uspeli da se snađu u ovoj kontri koja ih je zadesila sa desne strane. Prošao je Asani i centrirao veoma dobro, dok je na prvoj stativi reagovao sjajno Ćazim Laci i glavom pogodio prvi ugao. Prilično šokantan početak za Dalićeve momke...

15:07

7' Hrvati polako preuzimaju inicijativu

Posle jednog kornera, pomerene su linije ka golu Albanije. Od tog momenta, lopta je konstantno u nogama Hrvata koji pokušavaju ubacivanjima da razbiju dva defanzivna bloka.

15:04

3' Albanci bez straha

Hrvatska i Albanija Foto: Tanjug/AP/Ebrahim Noroozi

Možda su neki očekivali odmah inicijativu Hrvatske, ali je protivnik izašao visoko od prvog minuta. Čak mu je falilo jedno dodavanje za veliku šansu.

15:00

1' Utakmica između Hrvata i Albanaca je počela!

14:46

Zanimljiv stajling Hrvata, Albanci spremni za duel

13:55

Sastavi

13:44

Dobrodošli na Volkspark stadion!

U Hamburgu će od 15 časova odmeriti snage selekcije Hrvatske i Albanije u sklopu drugog kola grupe B Evropskog prvenstva. Obe selekcije su doživele neuspehe na otvaranju velike smotre, pa će im ovo biti prilika da se dočepaju prvih bodova u borbi za nokaut fazu.

Video: "Zapišite da sam spremniji od Dušana Tadića": Predrag Rajković dao hit odgovor o izjavi kapitena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradska kosmopolitska elita

    19. jun 2024 | 16:49

    Albanci skandiraju "ubij, ubij Srbina" a Hrvati im odgovaraju sa "Srbe na vrbe". Naravno, tu su zastave UČK, tzv.Kosova, Velike Albanije, ustaški motivi... I živi bili pa videli da će Srbiju kazniti mnogo, mnogo strožije nego njih jer je skandirala istinu "Kosovo je Srbija". Ali ono što je najstrašnije od svega je da u Srbiji i dalje postoje oni jugonostalgičari koji će i ovo opravdavati a pljuvati po Srbima, kao i uvek. To su oni drugosrbijanski autošovinisti koji se kriju iza gradjanstva i kosmopolitskog evropskog duha. Oni više mrze Srbe i Srbiju nego i Hrvati i Šiptari.

  • Si

    19. jun 2024 | 14:26

    Idu kuci i jedni i drugi😃

  • Tihi

    19. jun 2024 | 17:07

    Cestitam komsijama na prvim bodovima hehehehe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA