≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešić otkrio do sada nepoznatu anegdotu o Piksiju i Tadiću: "Pa ništa, mora da dođe..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski selektor je gostovao u podkastu Kod Luke i Kuzme, gde je govorio o mnogim temama

  • 0
Svetislav Pešić Printscreen: Youtube/Košarkaški podcast sa Lukom i Kuzmom

Bliže se Olimpijske igre u Parizu, a naredne nedelje naši košarkaši pod komandom palicom Svetislava Pešića počeće pripreme.

Tim povodom, srpski selektor je gostovao u podkastu Kod Luke i Kuzme, gde je govorio o mnogim temama.

Tako je Pešić otkrio i jednu zanimljivu anegdotu o Draganu Stojkoviću Piksiju i Dušanu Tadiću, kada je govorio o tome koliko je teško dovesti girača tokom reprezentativne pauze iz klubova.

- Znači, u košarci je to sasvim drugačije. Drugo, ti u fudbalu moraš da dođeš. Ne postoji drugačija opcija. Ja sam pre dve godine, pošto se družim sa Piksijem i bio sam tamo kada je zvao... Tadić je bio u pitanju. Pre dve godine je on trebalo da dođe u reprezentaciju, valjda su i oni imali neke kvalifikacije, a Tadić je bio u Ajaksu. I ja sam otišao sa Tarlaćem tamo, u tu Kuću fudbala da to vidimo, da vidimo kako to izgleda, da eventualno mi tamo pravimo te pripreme preko leta. U Pazovi je to. I onda on meni kaže, evo vidiš, ja sada zovem trenera iz Ajaksa i moli me da ipak Tadić ostane tamo jer nije baš u nekom fizičkom stanju. Neke povrede, moli da ne igra. I pitam Piksija, i šta si ti uradio?

- Pa ništa, mora da dođe.

- Nema dalje. Mora da dođe, mi ovde imamo naš lekarski tim, procenimo, gledamo i kažemo, OK Tadiću, ti ne igraš, ali budi tu, ostaješ s ekipom ili vrati se tamo i tako dalje. To u košarci ne postoji - rekao je Pešić.

Ova anegdota, još jednom je potvrdila koliko je zapravo kapiten naše reprezentacije važan za tim.

(Telegraf.rs)

Video: Srbija se sprema za meč sa Slovenijom: Pogledajte ko je sve trenirao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA