Portugal Foto: Tanjug / AP

Ipak neće biti "Provoda" u Pragu! Tužno veče za Čehe, Portugal posle dve velike greške odbrane došao do pobede

 
 
 ≫ 
  • 0

Fudbaleri Portugala na neverovatan način stigli su do pobede u poslednjoj utakmici prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Češke Republike, pošto su golom Konseisaa u drugom minutu nadoknade uspeli da naprave preokret protiv selekcije Češke Republike u Lajpcigu - 2:1 (0:0)!

Punih 60 minuta ovaj meč bio je verovatno i najgori na celom Evropskom prvenstvu. Gledali smo meč koji je išao isključivo u jednom smeru, pošto su Česi "parkirali" autobus i čekali da Portugalci naprave neku grešku.

Od samog starta je Portugal pokušavao da nametne svoj ritam i držao je loptu isključivo na polovini Češke. U prvih 15 minuta videli smo šuteve Ronalda i Leaa, ali ništa sa čim nisu mogli da se izbore.

Prvu veću šansu je selekcija sa Pirinejskog poluostrva imala u 26. minutu utakmice kada je iz kontre Bruno Fernandeš poslao sjajnu loptu u prostor, ali je Rafael Leao zakasnio za samo jedan delić sekunde i nije uspeo da vrhovima prstiju skrene njenu putanju u mrežu pored golmana Staneka.

A onda, u 32. minutu, promašaj utakmice za Kristijana Ronalda. Spojili su ga sa golom saigrači, izašao je u situaciju jedan na jedan sa Stanekom, ali je šutirao pravo u njega.

Poslednjih desetak minuta prvog poluvremena donelo je nešto mirniju igru, gde se jedino još može zabeležiti udarac Ronalda iz nadoknade vremena, ali koji nije bio ni približno opasan kao onaj prethodno opisani.

I početak drugog poluvremena bio je relativno miran, a jedini "detalj" koji se mogao izdvojiti bio je slobodan udarac koji je Kristijano Ronaldo izveo pravo u golmana Staneka, koji je uhvatio živu loptu u 58. minutu.

Samo četiri minuta kasnije, krenuo je "Provod" u Lajpcigu. Jer baš je Lukaš Provod bio taj koji je šokirao Portugal i Ronalda fantastičnim pogotkom sa 20 metara u 62. minutu. Zahvatio je prelepo loptu, a lopta je završila u mreži iz prvog udarca u okvir za ovu selekciju.

Nažalost, nisu dugo izdržali Česi u prednosti, pošto su samo sedam minuta kasnije napravili veliki gaf. Bacio se u 69. minutu na jednu loptu golman Stanek, ali je imao tu nesreću da je na nju krenuo i Hranač, pa se od njega na kraju lopta odbila u mrežu.

Pokušao je Portugal da momentalno dođe i do preokreta, više je napadao, ali je zapravo prvu sledeću veliku šansu imala Češka i to u 81. minutu kada je baš mnogo zasmetao Marko Gvida kada se jedna lopta odbila do Součeka, a koji je šutirao sa 16 metara pored leve stative.

Italijanski sudija je opet bio u centru pažnje sedam minuta kasnije, jer je Portugal zatresao mrežu preko Dioga Žote, ali je samo malo pre toga u izgradnji ove akcije Kristijano Ronaldo bio u ofsajdu kada je uputio udarac ka golu koji je završio na stativi, pa je ovaj poništio pogodak uz asistenciju VAR-a.

Nadoknada je, kao što smo naglasili, donela totalni kolaps Čeha. Novu akciju su sa desne strane poveli Portugalci, lopta je došla do Konseisaa u srcu kaznenog prostora, a opet je tu pogrešio Hranač, tako da igrač tima sa Pirinejskog poluostrva nije imao težak posao da na kraju donese tri boda svom timu.

Najnovije
20:06

Portugal - Češka Republika 1:2 /Hranač 69ag', Konseisao 90+2' - Provod 62'/

22:53

KRAJ UTAKMICE

Gotova je utakmica, Portugal je pobedio!

22:50

93' Žuti karton za Konseisaa zbog skidanja dresa

Marko Gvida je to video, to nije dopušteno...

22:49

92' GOOOOOOL! Portugal vodi!

Konseisao je postigao pogodak! Nova velika greška Hranača, koji je bio strelac i autogola, tako da se može reći da je faktički on "poklonio" dva gola Portugalcima.

22:49

90' Četiri minuta nadoknade

Toliko je odredio Marko Gvida!

22:45

88' NEMA GOLA! VAR!

Kristijano Ronaldo je bio u ofsajdu kada je uputio udarac u stativu, koji se potom odbio do Žote! I VAR je to odmah prepoznao! Nema gola!

22:44

87' GOL ZA PORTUGAL! Diogo Žota proslavlja sa "stomakom"

Ipak Portugal stiže do preokreta preko Žote...

22:39

81' Smeta Marko Gvida!

Užasno postavljanje italijanskog sudije, koji je sada zasmetao Součeku na udarcu posle odbitka, pa lopta posle njegovog šuta odlazi pored stative. Italijan danas baš i ne blista sa pištaljkom u ustima.

22:37

79' Izlazi Provod

Neće biti više Provoda u Lajpcigu. Šalu na stranu, Česi menjaju, pa će umesto strelca jedinog gola za njihov tim do sada na teren Barak. Ševčik će zameniti Šulca.

22:27

69' AUTOGOL ČEŠKE!

Kakva šteta i kolika sreća za Portugalce, stižu do izjednačenja posle autogola odbrane Češke. Nije to bila najsrećnija intervencija Staneka, a lopta se na kraju od Hranača odbila u mrežu. Mnogo, mnogo sreće za Portugalce.

U međuvremenu su za njih u igru ušli baš Žota i Injasio, dok su Dalo i Leao napolju.

22:24

66' Žota je kopačkom po glavi udario Provoda

Ali sudija Marko Gvida nije dao ni žuti karton Portugalcu za ovaj opasan start.

22:20

62' GOOOOOOOOOL! ČEŠKA VODI!

NEVEROVATNO! ČEŠKA VODI! PROVOOOOD! Lukaš Provod je strelac za Češku Republiku! Sjajno se namestio i "raspalio" po lopti za prvi udarac u okvir gola za Čehe. Šutirao je sa skoro 20 metara!

22:18

61' Dve izmene u redovima Češke Republike

Dve izmene sada pravi selektor Češke. Uvodi u igru Lingra i Čitila, dok su napolju Kuhta i Šik.

22:16

58' Živu loptu hvata Stanek!

Šutirao je Ronaldo realtivno loše, pravo u golmana Staneka, a ovaj je uhvatio živu loptu.

22:15

57' Žuti karton za Šika

Dobija žuti karton sada Šik, a Ronaldo ima lepu šansu za šut iz slobodnog udarca.

22:13

55' Opet Ronaldo

I opet pronašaj... Jednostavno neće Kristijana. Spustio mu je loptu Ruben Dijaš, ali je Portugalac izblokiran i imamo novi korner za tim sa Pirinejskog poluostrva, ali ni posle njega nema pretnje.

22:08

50' Šik šutira, ali daleko preko gola

Konačno je zapretila Češka Republika preko Šika, ali je ovaj šutirao daleko preko gola iskosa.

22:06

48' Nastavlja se sa pritiskom Portugalaca

Brzo izveden korner, a onda čudan udarac Vitinje sa 25 metara. Kiša pljušti u Lajpcigu, veliko je nevreme trenutno nad ovim gradom.

22:04

46' Počelo je drugo poluvreme

Nije bilo nikakvih izmena na velikom odmoru.

21:47

POLUVREME

Na odmoru nema golova, ali je prosto čudo da je tako. Portugal je apsolutno dominirao od prvog do poslednjeg minuta.

21:46

45+1' Jedan minut nadoknade

Nije imao mnogo šta da nadoknadi sudija Marko Gvida iz Italije...

21:46

45' Kristijano Ronaldo!

Novi udarac Kristijana Ronalda ka Staneku, ali brani to češki golman.

21:45

44' Bližimo se samom kraju prvog poluvremena

Prosto je neverovatno da Portugalci i dalje ne vode barem sa jednim golom razlike... Ipak, Češka Republika se sjajno brani, samo je pitanje hoće li imati snage to da radi punih 90 minuta. Novi korner za Portugal.

21:40

39' Žuti karton zbog simuliranja!

Strog je sudija Marko Gvida, a na svojoj koži je to sada iskusio Rafael Leao, koji je pao u kaznenom prostoru, a Italijan je procenio da je to simuliranje i izvadio je žuti karton.

21:39

38' Promašuje Šik!

Da je samo malo više nakrivio glavu, ovo je mogla da bude i bolja šansa za Češku posle centaršuta.

21:34

33' Vitinja preti!

Ne znaju Česi šta ih snalazi u ovim momentima. Sada je i Vitinja zapretio, ali je u poslednjem trenutku reagovala odbrana i izbacila loptu u korner. Posle njega čiste sve fudbaleri Češke.

21:32

32' Nema gola, promašaj Kristijana Ronalda!

Au, u kakvoj situaciji se sada našao Kristijano Ronaldo! Bio je jedan na jedan sa golmanom Češke Republike, ali je šutirao pravo u njega. Ostaje i dalje 0:0... Nakon toga je pokušao i Vitinja izdaleka, ali pravo u Staneka.

21:30

30' Česi se panično brane

Prosto je pravo čudo kako odbrana Češke do sada nije poklekla. Svaki napad Portugala deluje kao opasan i kao da bi mogao da ugrozi mrežu Staneka.

21:26

26' Kasni Leao!

Centimetri su delili Portugal od prednosti! Kakav pas u prostor je sada u kontri pustio Bruno Fernandeš, ali je njegov saigrač Leao bio prespor i nije uspeo da zakači tu loptu. Da jeste, bio bi to siguran gol za tim sa Pirinejskog poluostrva.

21:24

24' Pokušava i Bruno!

Novi izblokiran udarac... Šutirao je iskosa Bruno Fernandeš, a lopta je otišla preko prečke. Biće to novi korner za Portugalce.

21:22

22' Ruben Dijas je izblokiran!

Šutirao je sada Ruben Dijas sa oko 17 merara, ali je Šulc uklizao i zaustavio taj udarac. Biće to korner za Portugal.

21:19

18' Česi uspevaju da malo umire ritam

Trenutno Česi uspevaju da prebace težište igre ka sredini terena i da odvoje Portugalce od gola.

21:12

12' Leao preti, Portugalci sve više pritiskaju Čehe

Sve je jači pritisak Portugalaca na gol Čeha, pošto je sada zapretio i Leao, ali nikoga nije bilo na toj lopti, Krejči je bio na pravom mestu.

21:09

8' Prvi udarac Ronalda ka golu

Rafael Leao je sada centrirao sa desne strane terena, šutirao je Ronaldo glavom, ali ga je izblokirao jedan igrač Češke Republike.

21:07

6' Vitinja katastrofalno izvodi korner

Vrlo loše je centrirao Vitinja iz kornera, lopta je preletela bukvalno ceo kazneni prostor i Česi mogu da grade novu akciju.

21:04

4' Bruno pokušava da proigra saigrače, ali tamo nema nikoga

Lopta je samo "prozujala" kroz kazneni prostor nakon centaršuta Bruna Fernandeša, jer tamo nije bilo nikoga od njegovih saigrača da je sačeka i eventualno uputi udarac.

21:02

1' Utakmica je počela!

Portugalci će napadati sa desne na levu stranu terena iz ugla gledanja kamere. Oni će biti u crvenim, a Česi u belim dresovima.

20:05

Startne postave

Oba tima su na oko sat vremena do početka utakmice objavila startne postave. Interesantno je da Ronaldo kreće od prvog minuta, a na drugoj strani će Česi igrati sa dvojicom napred.

Portugal (3-5-2): Košta - Dijaš, Pepe, Dalot - Mendes, Vitinja, Fernandeš, Silva, Kanselo - Leao, Ronaldo

Češka Republika (3-5-2): Stanek - Krejči, Hranac, Holeš - Dudera, Provod, Souček, Šulc, Coufal - Šik, Kuhta

20:03

Dobrodošli u blog uživo!

Poštovani čitaoci portala Telegraf, dobrodošli na naš novi blog uživo! I ove večeri ćemo zajedno gledati najbolje reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a ovo će biti završni meč prvog kola grupne faze u kojem će se sastati Portugal i Češka Republika.

Meč se igra od 21.00 čas na stadionu "Red Bul Arena" u Lajpcigu.

Blog će zajedno sa vama tokom večeri ispratiti Srđan Todorović.

Video: Milenković: U meč sa Slovenijom ulazimo sa imperativom pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA