Turska, Gruzi Andreea Alexandru

Turska otvorila EURO pobedom: Gruzija pala u atomskom meču, a o golovima Gulera i Muldura će se tek pričati!

 
 
 ≫ 
  • 2

Fudbalska repreznetacija Turske je upisala pobedu na prvom meču na Evropskom prvenstvu u fudbalu, gde je bila bolja od debitanta Gruzije sa 3:1, u jednoj izuzetno lepoj fudbalskoj predstavi pred navijačima na Vestfalenu u Dortmundu.

Teško da je neko očekivao ovakav razvoj događaja na ovom meču, koji ruku na srce i nije imao preterano poznata imena, međutim, Turci i Gruzini su se od samog starta odlučili da pokažu da imena ne igraju, već da je važno samo ono što se dešava na terenu.

Turska je bila izuzetno ofanzivna od samog starta, dok je Gruzija koja je inače debitant na velikiim takmičenjima morala da se brani, što im je išlo i više nego dobro, bar u tim uvodnim minutima.

Prvih 10 minuta je proteklo u znaku Turske, koja je pogodila i stativu preko Ajkana u 10. minutu. Šutirao je jako, po zemlji, ali lopta je udarila u stativu i išla je po liniji, ali je potom otišla van terena. Nakon toga je krenula i Gruzija napred, šutirao je Mekvibašvili, ali je odbranio Gunok nekako.

Prava golčina je viđena u 25. minutu susreta, prošao je Jildiz po desnoj strani, centrirao je, lopta je preletela sve, a onda je pala na nogu Merta Muldura, koji je iz voleja šutirao jako, ali i precizno i pogodio je mrežu.

Ovo je bila i inicijalna kapisla da Gruzija krene još više napred, međutim, odmah u idućem napadu je pogodak postigao Kenan Jildiz za Tursku! Ipak, VAR je gledao tu situaciju i ldučio je da poniti pogodak, jer je Jildiz bio u nedozvoljenoj poziciji.

Samo sedam minuta kasnije, Gruzija je naplatila taj promašaj. Lepo je po desnoj strani prošao Kakabadze, koji je centrirao, a Mikautadze se sjajno snašao i savladao Gunoka.

Usledili su još veći napadi Gruzije, a samo četiri minuta kasnije je isti igrač imao odličnu priliku. Odigrana je lepa akcija, Mikautadze je dobio loptu, šutirao je iz voleja i u padu, ali je lopta otišla tik pored stative.

Potom se otišlo na poluvreme, a drugo se vratilo u identičan režim. Turska je napadala, Gruzija se branila i tako iz minuta u minut.

Tukao je prvo Čalhanoglu u 57. minutu iz slobodnog udarca, ali je Mamardašvili to odbranio jednom rukom. Samo pet minuta kasnije je priliku imao i Kviča Kvaračkelija, koji je loše zahvatio loptu i nije je poslao u mrežu Turske.

Stigla je odmah kazna, ali i to kakva - Arda Guler je postigao najlepši gol turnira. Krilo Reala je dobila loptu na desnoj strani, povukao se ka sredini, a onda se namestio na levu nogu, raspalio po lopti i još lepše pogodio.

Mogla je Gruzija do ekspresnog izjednačenja, ali je Kočorašvili prebacio golmana Gunoka, međutim lopta je završila na prečki.

Potpuno je opao tempo utakmice potom, Gruzija je želela do šanse, ali, jednostavno nisu mogli da naprave ništa. Kvaračkelija je bio odsečen od utakmice.

Ogromnu je priliku imala Gruzija i u 93. minutu, kada je Kviča ubacio loptu sa strane, ona je pala negde na sedam metara, a na nju su krenuli i Kočorašvili i Mikautadze, te nisu ni uspeli da dođu do nje.

Na samom kraju je veliku priliku imao i Mikautadze, njegov udarac je izblokiran na samoj liniji, a onda je Gruzija izgubila loptu, dok je i golman Mamardašvili izašao do šesnaesterca, te je ostavio praznu mrežu.

Najnovije
18:21

REZULTAT

Turska - Gruzija 3:1 /Mert Muldur 25', Arda Guler 65', Aktarkoglu 90+6' - Mikautadze 32'/

19:55

90+6 - GOOOL, TURSKA JE POBEDILA!

I kako se očekivalo, Gruzija je promašila sve, a u kontri Turska dolazi do pobede

19:54

90+6 Kakva drama! Nemaju sreće Gruzini

Auuuh, šta je ov obilo, pogodila je prečku Gruzija na samom kraju, šutirao je potom Mikautadze, a glavom je Akajdin sprečio gol.

19:52

90+3 Auuu, šta je promašila Gruzija

Kakva prilika! Kviča je ubacio, a onda su se Kočorašvili i Mikautadze skoro i sudarili kada su krenuli na nju! Imala je sreće Turska, jer nisu dobro zahvatili loptu i ona je otišla pored gola.

19:48

90+6 Igraće se još u Dortmundu

Odlučio je glavni arbitar da produži ovaj meč za još šest minuta.

19:46

87' Kakva odbrana Mamardašvili!

Auuuh, šta je odbranio golman Gruzije. Odličnu akciju je imala Turska, ubačena je lopta sa strane tačno na golu Juzufa Jazidžija, koji je ostao sam. Vrhunski je skočio, lepo je glavom zahvatio loptu, ali je još lepše odbranio golman Mamardašvili.

19:37

78' Otkucava sat, sve manje vremena za Gruziju

Još samo 12 minuta je ostalo do isteka 90-og minuta, što znači da Gruzija ima samo toliko da dođe do gola koji bi značio i bodove, prve i istorijske.

T Andreea Alexandru
19:29

69' Prečka! Kočorašvili nije imao sreće

Mogla je Gruzija ovde da dođe do izjednačenja, kakva je ovo prilika bila za Kočorašvilija, ali je fudbaler Gruzije prebacio golmana Gunoka i pogodio prečku.

19:24

65' GOLČINAAAAAAAA, GUUUUULER!

Kakav meeeč, kakav gooool, aoooooo! Arda Guler pogađa mreeežu za 2:1, Turska slavi svog vunderkida!

Povukao je loptu sa desnog krila, uvukao se malo ka sredini, onda se namestio na svoju jaču levu nogu, ostavili su mu dosta prostora i jako je tukao, a golman Mamardašvili je samo ukrasio i učinio ga još lepšim.

19:21

62' Kviča je bio u šansi!

Moglo je ovo biti dosta opasno od strane Gruzije, koja je napravila akciju posle dugo vremena. Kviča Kvaračkelija je bio u prilici, međutim, nije lepo zahvatio loptu i ona je otišla u gol aut.

19:15

57' Čalhanoglu bije po lopti!

Jasno je svima kakav udarac ima Hakan Čalhanoglu i koliko muka stvara njegov udarac iz daleka, što je demonstrirao i sada iz slobodnog udarca. Šutirao je jako, ali po sredini gola, te je golman Gruzije uspeo da odbrani jednom rukom.

19:13

54' Gruzija se i dalje brani

Drugo poluvreme je donelo identičan početak kao i prvo, Turska pritiska obode odbrane Gruzije. Ipak, brane se Gruzini i više nego dobro. Jildiz je pokušao da ubaci loptu po zemlji, ali je i to otklonjeno.

19:03

46' Krenulo je drugo poluvreme

Gotova je pauza, idemo u novih 45 minuta na ovom Evropskom prvenstvu i to bez izmenjenih sastava.

18:47

45' POLUVREME - Puca sve u Dortmundu!

Gotovo je u Dortmundu ovo prvo poluvreme, koje je bilo iznad svakog očekivanja.

Napadali su jedni, napadali su drugi, a krajnji rezultat od 1:1 je i više nego srazmeran.

18:40

36' Kako blizu, Gruzija bila na korak od gola!

Predivna, prelepa akcija Gruzina u ovim momentima, izmenjali su nekoliko dodavanja, potom je lopta spuštena za Mikautadzea, on je uhvatio volej u padu, ali je lopta otišla tik pored gola, iako je Gunok bio uveliko savladan.

18:33

32' MIKAAAAAUTAAADZEE!

Izjednačila je Gruzija, kakav dribling, a još lepši centaršut i gooool! Gruzija dolazi do poravnanja, Mikautadze je pokazao svoj instinkt za gol! Izuzetno se snašao fudbaler Meca, kog su povezivali i sa Crvenom zvezdom.

18:30

29' Gruziji je bio poreban ovaj šamar

Odmah nakon gola, Gruzija je krenula u napad, Citašvili je šutirao, ali je odbranio Mert Gunok.

18:29

26' VAR poništava gol Turske, Jildiz ostao uskraćen!

Odmah je Turska postigla i drugi gol, Kenan Jildiz je bio precizan, ali je ovaj pogodak došao nakon ofsajda.

18:26

25' GOLČINAAAAAAA, VODI TURSKA!

AOOOOOOO, VODI TURSKA, KAKAV GOOOOOOL!

Prelepo! Probila je Turska po levoj strani, upućen je centaršut Jildiz, lopta je preletela skroz na drugu stranu, očistili su Gruzini to, ali je lopta onda pala na volej Merta Muldura i on ju je prelepo zahvatio i poslao u loptu Mamardašvilija.

18:20

19' Pršti u Dortmundu

Veoma dobru utakmicu pružaju Gruzini i Turci u ovim momentima, veoma intenzivnih prvih 20 minuta meča, napadački sa obe strane uz dosta prilika. Za sada se mora priznati da su Turci konkretniji, ali nije bilo baš prilike koja bi se istakla.

Turska, Gruzij Martin Meissner
18:15

14' Opasno od Jildiza, brani se Gruzija!

Veoma podmukao šut je ovo bio Kenana Jildiza, nije se očekivalo. Verovatnije je bilo da pošalje loptu u srce šesnaesterca, ali je odlučio da puca po golu, Mamardašvilije bio lepo postavljen i odbranio je veoma dobro.

18:13

11' Prilka i za Gruziju!

Kakav je ovo pokušaj bio! Gruzija je konačno izašla iz zobe odbrane i prešla u napad, potom sa nekih 20-ak metara je tukao Mekviabišvili, lopta se odbila od Bardakčija i umalo prevarila Gunoka.

18:11

10' OOOH, STATIVA! Turska imala ogromnu priliku

Samo što je otklonjena lopta, nova prilika je usledila za Tursku, namestio se Ajhan sa nekih 18 metara, jako tukao po lopti, ona je išla po zemlji i udarila je u stativu gola Mamardašvilija, potom je išla po liniji i otišla van terena.

18:10

10' Pola metra od stative odlazi lopta

Arda Guler je centrirao iz kornera ovoga puta, a najviši u skoku je bio štoper Abulkerim Bardakči, koji je zahvatio loptu glavom. Ne baš jako, ne ni precizno i ona je otišla tik pored stative.

18:07

6' Ne prestaje Turska, probao je Ajhan

Turska pokazuje šta znači iskustvo na ovom meču. Ne prestaju sa napadima, sada je otišao i centaršut nakon kornera, najviši u skoku je bio Kan Ajhan, ali nije spustio loptu, već je podigao glavu i poslao je daleko preko gola.

18:04

2' Odmah preti Turska, biće ovo izuzetna utakmica

Odmah je probala Turska da dođe do gola, poslata je lopta ka Jilmazu, ali nije on stigao do nje, već je otišla u ruke Mamardašvilija.

18:00

1' Krenuo je meč između Turske i Gruzije!

Označio je Fakundo Teljo početak ovog meča, istorijskog za selekciju Gruzije!

17:46

Tuča pred početak meča

Pred početak meča se dogodila i tuča navijača Turske i Gruzije!

17:35

Haos pred meč - preti odlaganje utakmice?

Kako tvrdi britanski San sa lica mesta, moguće je i odlaganje ove utakmice jer stadion u Dortmundu se nalazi pred potopom!

17:29

SASTAVI - Kviča i Mikautadze s jedne, Čalhanoglu i Arda Guler sa druge strane!

Nema šta, oba trenera su se odlučila za najjače sastave!

17:27

Dobrodošli na Vestfalen!

Pa, da polako počnemo... Dobar dan i dobro nam došli na Vestfalen, stadion Borusije iz Dortmunda, gde će započeti i pretposlednja utakmica prvog kruga na Evropskom šampionatu između Turske i Gruzije.

Glavni arbitar na meču je Fakund Teljo iz Argentine, a pomažu mu sunarodnici Gabrijel Čade i Ezekil Brajlovski.

Video: Milenković: U meč sa Slovenijom ulazimo sa imperativom pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ned

    18. jun 2024 | 18:27

    Ajmo Gruzija,braćo pravoslavna, pobjedite genocidne Turke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA