Pronašli smo srpsku navijačicu koja je zapalila Nemačku: Aleks je doktorka koja šalje jaku patriotsku poruku

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 15

I dala je izjavu za Telegraf....

Pre nekoliko dana oduševila je javnost tokom fešte srpskih navijača u Gelzenkirhenu i mnogi su se pitali ko je navijačica koja je "zapalila" Nemačku svojom odevnom kombinacijom i atraktivnim izgledom!

Sa pesmom nije prestajala, davala je posebnu notu okupljanju u centru grada, odakle su navijači potom krenuli na utakmicu sa Engleskom, a Telegraf je u međuvremenu pronašao Aleksandru Davidović koja je za naš portal otkrila kako je došlo do "koreografije" sa zastavom i šalom preko grudi.

Aleksandra, inače, ima 35 godina, živi u okolini Dortmunda i po zanimanju je doktorka.

Aleksandra Davidović, srpska navijačica Printskrin: Instagram/the_dr.aleks

- Po struci sam doktor medicine, specijalista urgentne medicine i trenutno privodim kraju i drugu specijalizaciju iz interne medicine i kardiologije. Inače sam iz Beograda. Došla sam ovamo 2017. godine kada sam nakon volontiranja shvatila da u to vreme nije bilo izgleda da se zaposlim u državnom sektoru na način na koji sam ja smatrala ispravnim. Počela sam da radim drugi posao kako bih zaradila novac i sebi platila časove nemačkog kako bih došla ovde. Uz maksimalnu podršku moje porodice - rekla je za Telegraf i dodala:

- Generalno volim sport, uz to sam veliki patriota i ono što, mogu da kažem jeste to da što ste više udaljeniji od svoje zemlje to vam više srce zaigra kada čujete naš jezik, vidite našu zastavu, ljude. Trudim se da ispratim sva dešavanja kada igra reprezentacija, bez obzira na discipline.

Na pitanje kako se odlučila za tu odevnu kombinaciju, odnosno da li je planirala ili se sve desilo spontano, Aleksandra je rekla:

- Ja sam inače neko kome je jako važno kako izgleda i trudim se da budem adekvatno obučena za svaku situaciju. Ali taj deo sa šalom preko grudi je bio potpuno spontan s obzirom na to da je vreme bilo hladno i loše. Nisam mislila da ću skidati jaknu pa mi je delovalo kao zanimljiva opcija. Međutim, u masi mi je postalo vruće, pa sam ogrnula našu zastavu. Sve ostalo nakon toga je bila slučajnost, kada je zastava skliznula dok sam skakala i pevala.

Otkrila nam je i tajnu svog sjajnog izgleda.

- Iskreno, baš dosta treniram, uz to se i zdravo hranim. Već nekoliko godina ne jedem meso, nikada nisam pušila i pila alkohol, tako da to sve zajedno čini da izgledam ovako. Ali vredi pomenuti i to da sam zahvalna dobroj genetici.

Priznala nam je Aleksandra i kako je porodica reagovala kad se pojavila u medijima.

- Jao, moja porodica je bila obaveštena pre mene da sam izašla u medijima. Mama je reagovala kao i svaka majka, kojoj je zabrinutost zbog tuče bila preokupacija u tom momentu. Ali, nakon toga su bili jako ponosni jer, koliko god uspešna bila na profesionalnom nivou, drago im je što nosim patriotizam u srcu. S obzirom na moj temperament, i nemanje problema za javnim istupanjem i borbom za ono u šta svim srcem verujem (kada je pravda, odnosno nepravda, u pitanju), kao i to da ne volim predrasude i umem zbog toga nekada da provociram na Instagramu, svakako da su i očekivali da se u jednom momentu desi nešto ovako. I moram zaista da se zahvalim svima na prelepim rečima, iskreno sam bila dirnuta i drago mi je što ću, kada se sve ovo stiša, nositi titulu nekog ko se vatreno i na sav glas ponosi našom reprezentacijom i time što sam Srpkinja.

Navijačica Srbije u Gelzenkirhenu Foto: Telegraf

Osvrnula se kratko i na meč sa Engleskom, kao i na ono što sledi kasnije u Minhenu.

- Verovala sam do poslednjeg momenta da će bar do izjednačenja doći. Smatram da nas je tih prvih 20 minuta "opuštenije igre" koštalo kasnije. Al ne želim ništa da pametujem, ima već dovoljno njih koji to rade. Ja ću samo da kažem da sam ponosna na naše momke i njihovu borbu. Mislim da nam je to generalno bila najteža utakmica i očekujem pobedu u narednim. Što se tiče Minhena, jako bih volela da dođem na utakmicu. Planovi su u toku, čekam zvaničnu potvrdu klinike u kojoj radim kada je u pitanju slobodan dan. To, na žalost, ovde baš i nije tako jednostavno.

(Telegraf.rs)

Video: "Ko ne skače, taj je š...r": Srbi uključili vređalicu, evo kako su prozvali i Albance

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    18. jun 2024 | 14:16

    Buduci kandidat za neku drzavnu funkciju, cim se vrati u Srbiju

  • Prle

    18. jun 2024 | 14:23

    Ništa od tebe sestro! Po čemu se razlikuješ od starleta i ostalih polupismenih lujki!

  • Sale

    18. jun 2024 | 14:27

    Koja faca čime ih je zapalila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA