≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Naravno da možemo da pobedimo Englesku, strah ne postoji!" Jak odgovor Gudelja novinaru sa Ostrva

Vreme čitanja: oko 5 min.

Srpski reprezentativac ističe da su oni spremni za start Evropskog prvenstva i da su naučili lekciju iz Katara

  • 39
Nemanja Gudelj, Konferencija Ausburg Foto: Nikola Tomić

Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u utorak 12. juna u Augzburg, gde će biti baza naše reprezentacije za Evropsko prvenstvo, koje se održava od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

Prvi trening zakazan je za 17.30 na Rozenau stadionu, koji je ekipa Telegrafa već obišla i zatekla neobičnu situaciju u vidu postavljanja zastave Ukrajine na samom ulazu.

Pre treninga, kojem će moći da prisustvuju i navijači, održana je i prva zvanična konferencija za medije, a sagovornik novinarima je Nemanja Gudelj.

On je istakao da je Srbija spremna, da radi sjajne analize i sjajno trenira, te da će na meč protiv Engleske igrati na pobedu.

U nastavku pratite tok konferencije:

Velika engleska imena, Kejn, Belingem, Palmer, Foden, ali i engleske kolege pričaju o Vlahoviću, Mitroviću, vama...

- Pričamo na temu rivala uvek, ali smo mnogo više fokusirani na sebe. Vrlo dobro smo svesni i znamo da i oni pričaju o nama i našim imenima koja su opasna po njih. Znamo svoj kvalitet i 90 odsto smo fokusirani na sebe.

Da li dolazi čitava porodica i supruga da vas bodre?

- Cela porodica će biti tu da me bodri. Mirniji smo u duši u odnosu na Katar, to mi daje nadu za bolji rezultat nego u Kataru.

Šta vam odgovara više da igrate, kao štoper ili zadnji vezni?

Nemanja Gudelj, Konferencija Ausburg Foto: Nikola Tomić

- Ja se od malena osećam kao zadnji vezni, u klubu igram štopera, mnogo godina sam igrao kao štoper, mogu da ispunim tu poziciju dosta dobro, moj otac me je učio tome kada sam bio mali. Gde god me mister vidi i misli da sam potreban timu, makar i desnog ili levog beka, pa čak i golmana.

Ako morate da birate, koga biste najviše voleli da pobedite u grupi?

- Sve tri, a najradije prvu koja sledi, ona je najbitnija. Posle Engleske sledi Slovenija, pa Danska, pa ako bog da i posle. Meč protiv Islanda pokazuje da Engleska nije tim koji ne može da se dobije. Spremi smo za nedelju, treniramo dobro, taktički smo spremni, imamo odlične analize protivnika, mi smo spremni.

Znate li kao igrači ko će igrati u startnih 11?

Švedska Srbija Foto: Nikola Anđić

- Ja lično ne znam, mister verovatno zna, mi ćemo na treninzima saznati, tek nam je danas prvi trening. Iskusniji smo dosta, ima više nade i šanse za uspeh nego na svetskom.

Defanzivna uloga i golovi sa distance, može li to da bude opasnost za Engleze?

- Ako budem igrao i bude prostora za šut sa distance, ja sam za to da probam. Ako bude prostora, naravno da je opasnost. Mi smo spremni na sve, ako bude prilika za šut, ne razmišljam dva puta.

- O manama Engleza je teško pričati, ko god da igra imaju sjajne igrače, ali nismo fokusirani na njih.

Koliko vam znači podrška navijača koji dolaze i iz SAD i Kanade?

- To nam mnogo znači, ostavićemo srce na terenu, da pokažemo da smo došli ovde zasluženo i da pokažemo nešto ekstra državi i navijačima koji su došli da nas bodre.

Koliko meč sa Englezima može da bude odlučujući?

- Ne sećam se da sam rekao je taj meč odlučuje, ali je jako bitan meč, ali mečevi koji slede su podjednako bitni, ako ne i bitniji, spremamo se za svaki meč. To što je prva, za nas je najbitnija, posle Engleske će sledeća biti najbitnija.

Kako se osećate posle povrede i koliko je učvrćena odbrana?

- Osećam se sjajno, brzo sam se oporavio, tu je bila i reprezentacija, klupski tim, moj privatni tim, fizički sam sjajno, koleno takođe. Što se tiče moje uloge, ako budem igrao i gde ću da igram, to ćemo znati pre meča.

Euro 2000, sećate li se toga kada je poslednji put naš tim igrao na EP?

- Bio sam mnogo mali, ne sećam se mnogo, znam da nismo dugo igrali, svi smo srećni što smo ovde. Želimo da pokažemo državi i navijačima da nismo došli ovde samo da odigramo.

Fudbaleri Engleske u napadu su među najboljima, očekujete li ekstra posao?

- Imaćemo ekstra posao u svakoj utakmici, imaju mlade i iskusne igrače i došli su ovde da naprave nešto, ali i mi želimo da pokažemo da smo odličan tim.

Engleska javnost potcenjivački gleda Srbiju, da li je to dodatni motiv?

- Moguće, mislim da i mi ne gledamo mnogo van te stvari, fokusiramo se na naš tim, naše zadatke i treninge, iz toga ćemo izvući maksimum da budemo sremni.

Šta Mitrovića čini toliko posebnim kao napadača?

- To što je toliko odlučan da postigne gol, kada je u šesnaestercu i dobije loptu, veliki su procenti da postigne gol.

Razočaranje u Kataru i šta ste naučili?

- Naučili smo mnogo, svako loše iskustvo je dobro iskustvo za budućnost.

Prvi su priliku za pitanja dobili novinari iz Engleske, protiv kojih naš tim igra u Gelzenkirhenu 16. juna.

Povrede među Englezima?

- Iskreno nisam upoznat o povredama u timu Engleske, ali i ako je neko povređen, imaju sjajne igrače koji su podjednako dobri da zamene povređenog. Ali mi se, ponavljam, fokusiramo na sebe.

Novinar skaj Sporta pitao je Gudelja o očekivanjima pred meč sa Engleskom?

- Velika utakmica za obe ekipe, svaka je na Euru bitna, ali ova je prva. Engleska je sjajno spremna ekipa, ali mi želimo da pokažemo kako predstavljamo svoju zemlju i da pokažemo šta želimo na toj utakmici.

- Naravno da mislim da možemo da pobedimo Englesku, imamo sjajan tim, mislim da možemo da pobedimo svakoga, ali verujem da će biti neizvesna utakmica, u fudbalu je sve moguće.

- Strah ne postoji, samo zdrava tenzija. Engleska ima fenomenalne mlade igrače. Engleska dugo ništa nije osvojila, žele da osvoje Euro, ali mi se nikoga ne plašimo, želimo da pobedimo.

- To su igrači koji mogu da postignu gol, Vlahović i Mitrović. Engleska ima sjajne igrače u svim linijama tima, ali mi razmišljamo samo o sebi.

Ko su najopasniji igrači Engleske, Kejn i Belingem?

- Sjajni su igrači i veoma bitni za reprezentaciju i svoje klubove, ali mi se na svakom treningu spremamo timski.

(Telegraf.rs)

Video: Ukrajinska zastava na stadionu gde trenira Srbija u Augzburgu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djani

    12. jun 2024 | 14:39

    Ja ne znam stvarno da je bilo ko nesto komentarisao pa bih razumeo. Ali on. Mislim da je najgori igrac u istoriji reperezentacije. Njega bih prvog izbacio iz repr.

  • mm

    12. jun 2024 | 14:30

    Pa prvo skočite pa recite "hop" ! Ispraćali smo vas puno puta sa istim obećanjima i onda gledali nezainteresovane početnike! Kada vas ispratimo kao košarkaše, a onda vidimo da "ginu" na terenu, e onda ćemo vam poverovati, barem ja!!!

  • Luuk

    12. jun 2024 | 14:56

    Šta naprica čovek. Druže,da je ijedan normalan selektor,ne bi te zvao u reprezentaciju. Prvo nemaš kvalitet a drugo tek si se oporavio. Ali kod nas sve može,pa i ti da igraš i Piksi da bude selektor... A gde nam je mesto,pokazaće Engleska.. na žalost....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA