Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo provokacija za Orlove? Pogledajte čija zastava je istaknuta pre prvog treninga Srbije u Augzburgu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatekli smo organizatore kako nameštaju obeležja na Rozenau stadionu

  • 14

Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u Nemačku u utorak popodne, nakon čega su se igrači i stručni štab smestili u hotel Maksimilijan u Augzburgu.

Trebalo je da Orlovi odrade trening u 10.30 na Rozenau stadionu, ali je on otkazan, jer će Srbija imati otvoreni trening od 17.30 na ovom istom stadionu, koji je do 2009. godine koristio Augzburg.

Kada smo se pojavili na stadionu, mogli smo da vidimo obeležja Srbije, gde je istaknuto da je ovaj kompleks rezervisan za naš tim.

Tu su ime Srbije, grb saveza, ali i slogan reprezentacije na srpskom i engleskom jeziku: "Jedan tim, srcem svim".

Ono što nam je zapalo za oko, jeste da su se još izvodili određeni radovi, pa je tako jedan od radnika na zidu objekta koji se nalazi na samom ulazu bušio rupe kako bi istakao dve zastave. Pored zastave Nemačke, pored je istaknuta i zastava Ukrajine.

Ostaje nedoumica zbog čega su organizatori odlučili da istaknu zastavu Ukrajine na stadionu gde trenira Srbija i da li je u pitanju neka vrsta provokacije jer Srbija od izbijanja sukoba u Ukrajini nije uvela sankcije Rusiji, a i najvatreniji navijači često ističu svoju pro-rusku orijentaciju.

Pošto će prvi trening biti i otvoren za javnost i moći će da mu prisustvuju navijači sve vreme, ni ova opcija nije isključena.

I pre poslednje utakmice pre dolaska u Nemačku, Orlovi su se susreli sa provokativnim pitanjima o Ukrajini na konferencijama za medije u Švedskoj.

Takođe, moramo da istaknemo i da smo zastavu Ukrajine mogli smo da vidimo i na Marienplacu, u centru Minhena, pa nije novost da se ona ističe u Nemačkoj nakon što je u ovoj zemlji počeo rat.

Podsetimo, Srbija igra u grupi C na Evropskom prvenstvu, a rivali su joj Engleska (16. jun, Gelzenkirhen), Slovenija (20. jun, Minhen) i Danska (25. jun, Minhen).

(Telegraf.rs)

Video: Orlovi stigli Augzburg: Dočekale ih na desetine navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin u Nemačkoj

    12. jun 2024 | 13:06

    Od izbijanja rata u Ukrajini, u Nemačkoj mozete na svakom koraku videti ukrajinske zastave. Nije nikakva provokacija, jednostavno su bolesni kompletno 🤣

  • Deki

    12. jun 2024 | 13:35

    Nije provokacija, nego debosi bez pogovora slušaju Ameriku i tako im stoje tudje zastave vec evo treća godina... Ali zastave su najmanji problem... Veći problem je što islamizuju Evropu po nalogu Amerike, što ne kupuju gas direktno od Rusa (za koji su imali dobru cenu), već plaćaju preprodavcima iz Amerike po 3-4 puta većim cenama i još mnogo toga... A narod, kao narod svugde je isti... Mentalitet stada...

  • Срб ин

    12. jun 2024 | 12:57

    На много места стоји застава Украјине и нема никакве провокације. Ми смо представљени као аутсајдери.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA