Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi sraman članak britanskih medija: Pišu o "500" srpskih huligana, a dokaza ili izvora - nigde!

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponovo se upire prstom u srpske navijače...

  • 8
Navijači Srbije Foto: Marko Jovanović

Ponovo britanski mediji nastavljaju sa pričom o srpskim huliganima. Naime, napominju da nemačka policija ima saznanja da će 500 srpskih huligana pokušati da prekine meč na Evropskom prvenstvu između Srbije i Engleske koji je na programu 16. juna u Gelzenkirhenu, iako za to nemaju nikakvih dokaza.

Peter Boš, direktor policije u Gelzenkirhenu istakao je da se nada da će grupa biti presretnuta pre nego što se sukobi sa engleskim navijačima u gradu na zapadu Nemačke.

Prema procenama, očekuje se da će oko 40.000 navijača Engleske doputovati u Gelzenkirhen, uz 5.000 do 8.000 navijača Srbije. UEFA je ovaj meč označila kao "visoko rizični" nakon konsultacija sa policijom u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Srbiji.

Ipak rečeno je da "nemačka policija nema tačne informacije i konkretne obaveštajne podatke", ali veruju da će "400 do 500 srpskih huligana koji traže nasilje doputovati u Nemačku, ali mi to ne tnamo tačno, pa je to problem u ovom trenutku".

Šef policije je takođe i dodao da će organi reda pokušati da huligane odvoje od normalnih navijača.

- Pretpostavljam da će za nas najveći izazov biti da identifikujemo nasilnike, ometajući grupe u ranoj fazi, da ih odvojimo od mirnih navijača koji poštuju zakon,to će biti naš najveći izazov - rekao je direktor policije.

Više od 1.600 huligana širom Engleske kojima je zabranjeno prisustvo stadionima širom zemlje bilo je u obavezi da predaju svoje pasoše policiji, kako ne bi prisustvovali prvenstvu Evrope koje traje od 14. juna do 14. jula.

Direktor policije Gelzenkirhena je takođe naveo da saradnja sa našom policijom nije bila na visokom nivou, kao što je to bio slučaj sa engleskom.

Takođe je naveo da će engleskim navijačima pristupiti otvorenog uma.

- Svim engleskim pristalicama ćemo pristupiti otvorenog uma, i očekujem od svih mojih kolega da sa njima postupaju fer, a mi ćemo intervenisati samo u slučaju bilo kakvogg kriminalnog incidenta ili incidenta javne bezbednosti.

Meč između Engleske i Srbije igra se 16. juna, sa početkom od 21 čas.

(Telegraf.rs)

Video: Vlahović otkrio šta mu je Ibrahimović rekao pred Euro: "Pa... Poželeo je sreću, ali i..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    10. jun 2024 | 16:01

    Pa izveštavajte i vi o pedofiliji u Britaniji ili o tome da su najružnija nacija koja samo jede konzerve...ali vi im se uporno uvlačite i plašite da ih ne uvredite.

  • Ono

    10. jun 2024 | 16:32

    Kad ti Englezi, pričaju o huliganizmu, a nemci o genocidu.

  • Mat

    10. jun 2024 | 17:34

    To su najveće ljige i šljam koji postoji na svetu svo zlo ovog sveta se tamo rađa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA