Sve o meču Švedska - Srbija: Očekivani sastavi, šta kažu kladionice i ta jedna stvar koja "kvari" spektakl...

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Mnogi su nezadovoljni planom za Ibrahimovićev oproštaj

Vreme je da fudbalska reprezentacija Srbije da završnu reč pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačku, te da selektor Dragan Stojković Piksi na meču sa Švedskom dobije neke konačne odgovore kada su u pitanju Orlovi i EURO!

Duel protiv Švedske na programu je u subotu od 18.00 časova. Za Srbiju je to generalna proba pred EP, za domaćina neka vrsta svečanosti s obzirom na to da je najavljena ceremonija posvećena Zlatanu Ibrahimoviću.

Ono što donekle "baca mrlju" na ovaj susret jeste odluka da Ibrahimović makar malo ne bude na terenu, zbog čega su čak i domaći navijači razočarani. Na kraju, Ibra će izaći na stadion 10 minuta nakon kraja utakmice i to je to. Bez izjava, bez konferencije, bez fudbala...

A kada je u pitanju fudbal, mi vam donosimo najvažnije detalje koje morate da znate pred ovaj susret.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Duel između Švedske i Srbije na programu je od 18 časova na stadionu "Friends Arena", a direktan prenos možete gledati na kanalu RTS 1, kao i na Areni Premium 1.

Ko sudi?

Utakmicu u Stokholmu će suditi belgijski tim. Glavni sudija je Jasper Vergete, pomoćnici su Ruben Vins i Martijn Tiesters, dok je četvrti sudija Simon Burdohui.

Fudbalska Reprezentacija Srbije, trening, švedska Foto: Nikola Anđić

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

I Švedska i Srbija su pre nekoliko dana izgubili svoje prijateljske utakmice identičnim rezultatom 2:1. Šveđani su poraženi od Danaca, dok su Orlovi pali u Beču protiv Austrije.

Srbija je, s druge strane, dva poslednja puta dobila Švedsku, bilo je to u Ligi nacija, te domaćin na ovom meču ima poseban potiv i da prekine taj loš niz.

Opet, Srbija svakako raspoloženija dočekuje ovaj duel s obzirom na to da za nekoliko dana idu na EURO, dok se Šveđani nisu plasirali i ekipa se trenutno gradi za budućnost.

Očekivani sastavi:

Švedska: Olsen, Kraft, Hien, Lindelef, Kajuste, Olson, larson, Kuluševski, Forsberg, Elanga, Isak.

Srbija: V. Milinković Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković, Kostić, Lukić, Gudelj, S. Milinković - Savić, Tadić, Mitrović.

Glavni aduti na terenu

Kada je u pitanju Švedska, napadač Njukasla Aleksander Isak i fudbaler Mančester junajteda Elanga, uz Dejana Kuluševskoj, biće verovatno najveća pretnja po domaći tim.

Opet, Srbija se najviše uzda u kapitena Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića, mada je švedski selektor Jon Dal Tomason na konferenciji istakao da Orlovi imaju sjajan tim i da čak ni on sam ne može da izdvoji jednog ili dvojicu igrača.

Šta kažu kladionice?

Prema nekim predikcijama, mnoge svetske kladionice su složne da bi konačan rezultat mogao da bude 1:1. Opet, kvota na keca iznosi iznosi oko 2.50, na nerešen rezultat je 3.40 ili 3.50, dok je na dvojku od 2.90 do 3.10.

Reč selektora:

Fudbalska Reprezentacija Srbije, trening, švedska Foto: Nikola Anđić

Jan Dal Tomason:

- Srbija ima dobru ekipu, znamo kakav kvalitet poseduju, igraju direktno i sjajno ubacuju lopte sa strane. Moraćemo na to da obratimo pažnju. Ne mogu da izdvojim jednog igrača ili igrače, imaju dosta momaka koji igraju u velikim klubovima širom Evrope.

Dragan Stojković:

- To je utakmica koju gledate iz dva ugla. Nama je pripremna za EP. Švedska je odlična ekipa, bez obzira na neuspehe. Ali nije to baš tako, oni su u procesu stvaranja odlične ekipe. Podatak da Šveđani imaju sedam igrača u Premijer ligi, trojicu u Italiji, dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Da ne pominjem imena kao što su Elanga, Isak, Kuluševski... Čeka nas težak meč sutra, ali s obzirom na to da je za nas poslednji test trudićemo se da odigramo na maksimalnom niovu. Mi smo dva puta igrali sa njima u LN, ovo je treći put u jednom kratkom periodu. Njima je stalo da se revanširaju, a mi da nastavimo taj kontinuitet i da se u što boljem raspoloženju spremimo za odlazak na EURO. Zato će biti uzbudljiva utakmica. Biće promena u odnosu na tim. Par nekih izmena u odnosu na Beč i to je to. Verujem da će obe seleckije odigrati kvalitetan meč.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf na treningu Srbije u Stokholmu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA