Šok na Vembliju: Englezi pred Srbiju i EURO "popili" težak šamar od Islanda

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 19

Izabranici Gereta Sautgejta razočarali...

Fudbalska reprezentacija Engleske poražena je u poslednjem prijateljskom meču pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Jedan od favorita na prvenstvu Starog kontinenta izgubio je na Vembliju od Islanda rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Jon Dagur Toršteinson.

Strateg Engleza Geret Sautgejt je izveo mešoviti sastav, a na terenu nije bilo fudbalera Real Madrida, Džuda Belingema.

Islanđani su se oslobodili početne inicijative Engleske, i već posle prve šanse poveli. Igrao se 12. minut kada je krenula akcija iz poslednje linije da bi nakon par razmenjenih pasova ona stigla do Toršteinsona koji ju je prihvatio na levoj strani terena, ušao u kazneni prostor i udarcem po zemlji pogodio desni ugao Ramsdejlovog gola.

Od tog trenutka izabranici Gereta Sautgejta zaigrali su znatno bolje, a priliku za izjednačenje propustio je Hari Kejn. Centarfor minhenskog Bajerna se našao u prilici u 28. minutu, ali je njegov udarac završio preko prečke.

Posle četiri minuta igre u drugom poluvremenu svoj udarac je oprobao Entoni Gordon. On je posle asistencije Fila Fodena šutirao iz prve, međutim, lopta je prozujala par centimetara od desne stative.

Islanđani su u 62. minutu mogli da dupliraju prednost. Sevnula je kontra po desnoj strani, strelac pogotka Toršteinson je pokušao da je klizećim startom loptu sprovede u mrežu ali je loše reagovao i šansa je otišla u nepovrat.

Pokušao je Sautgejt da izmenama trgne svoju ekipu, pa je na teren poslao Gomeza, Saku, Aleksandra - Arnolda, međutim promene rezultata nije bilo, te su glavni favoriti za pehar na Evropskom prvenstvu i te kako razočarali svoje pristalice.

Podsećanja radi, Engleska se nalazi u grupi C zajedno sa Srbijom, Danskom i Slovenijom, a prvi meč na prvenstvu igra protiv naše selekcije 16. juna.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    7. jun 2024 | 23:03

    Znači ima nade za nas 😀

  • SHOCK

    7. jun 2024 | 23:04

    biće šok ako primimo manje od 7. TAKOÐE NE TREBA ZABORAVITI 2000 holland 6:1 serbia

  • neso

    8. jun 2024 | 01:26

    Ako se piksi pita onda smo mi vec u finalu teremo sve redom kao austriju neki dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA