Telegraf u Stokholmu: Hoće li meč između Švedske i Srbije zbog jedne stvari postati istorijski?

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Ide kao tome da poseta bude rekordna...

"Čuo sam da su karte rasprodate, da će stadion biti pun", rekao je vozač Ubera ekipi Telegrafa po dolasku u Stokholm - gde će reprezentacija Srbije u subotu igrati prijateljski meč protiv Švedske!

Priznao je i da su supruga i on uzeli porodičnu kartu za 80 evra, te da će zajedno sa dvoje dece doći na stadion i navijati za Srbiju. Da, dobro ste pročitali. Navijaće za Srbiju, jer su on i njegova porodica pre nekoliko godina iz naše zemlje došli u glavni grad Švedske, u potrazi za boljim životom.

Telegraf je nedugo zatim otišao do stadiona, gde smo "poljubili vrata" kada je u pitanju blagajna, dok nas je na zvaničnom sajtu dočekala poruka: - Sve karte za ovaj događaj su trenutno rezervisane!

Švedska - Srbija Printskrin: www.axs.com

Naravno da Srbija nije jedini (rekli bismo i glavni) razlog što bi "Frends Arena" mogla da obori rekord po broju gledalaca, jer će pomenuta utakmica ostati upamćena i po oproštaju koji će Šveđani prirediti Zlatanu Ibrahimoviću.

Popularni Ibra je prošle godine odlučio da ode u penziju u 41. godini, oprostio se u dresu Milana, dok ćemo sada videti svečanost u njegovu čast nedugo nakon završetka utakmice. Tačnije, 10 minuta nakon poslednjeg sudijskog zvižduka kreže "Zlatanovo vreme."

Zbog čoveka koji je godinama sinonim za švedski fudbal doći će najveći brij navijača, a da li će biti srušen rekord iz 2017. godine, kada je 50.022 navijača bilo protiv Luksemburga, videćemo u subotu veče. Podsetimo, kapacitet "Friends Arene" kada su u pitanju internacionalne utakmice iznosi 50.653.

Karata za sada nema jedina opcija za mnoge ljubitelje fudbala jesu navijačke grupe po kojima se one nude po znatno skupljoj tarifi.

(Izveštač Telegrafa iz Stokholma - Mario Marić)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA