Hrvatska se naoštrila pred EURO i razbila Makedonce za jedno poluvreme: Ovaj igrač postao neočekivani junak

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Šahovničari" nisu imali milosti

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je u prvom od dva prijateljska, odnosno pripremna meča za EURO porazila Severnu Makedoniju rezultatom 3:0 i tako istakla svoje ambicije pred veliki turnir u Nemačkoj.

Selektor Zlatko Dalić je na završni turnir poveo i neka nova imena i kako bi se tim što bolje uigrao već je isprobao neke nove kombinacije.

Upravo je ofanzivac Volfsburga Lovro Majer bio pojedinac odluke, pošto je mrežu tresao u 10. i 45. minutu utakmice. Minut pre drugog pogotka istakao se golman Dominik Livaković, skinuvši čistu šansu Aleksandru Trajkovskom.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske - Lovro Majer Foto: Tanjug / AP

U nastavku meča je bilo tiho do završnice, kada je Marko Pašalić iskoristio odbitak posle šuta Antea Budimira za konačan rezultat. Napadaču Osasune se nije dalo da postigne gol, jer mu je isti poništen zbog ofsajda u 90. minutu.

Hrvatska će za pet dana igrati generalku sa Portugalijom, a onda na šampionatu odmeriti snage sa Španijom, Italijom i Albanijom, koja je tokom večeri porazila Lihtenštajn sa 3:0.

Prijateljski meč uspešno su položili i Škoti porazivši Gibraltar sa 2:0, dok je Nemačka odigrala samo 0:0 protiv Ukrajine.

(Telegraf.rs)

Video: Francuska je pobedila ali su Hrvati srećni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA