Englezi pred najtežim ispitom: Italija im ne pušta navijače u zemlju, postavila višednevni karantin

 
  • 3

Koronavirus opet pravi probleme, odnosno njegov delta-soj

Fudbalski savez Engleske objavio je putem svojih zvaničnih kanala da odustaje od 2.500 dodeljenih ulaznica na koje inače ima pravo za utakmicu četvrtfinala EURA protiv Ukrajine, koja se igra u Rimu. Na isti način su navijači pozvani da ostanu kući i ne putuju na Apeninsko poluostrvo.

- Molimo vas da primite na znanje da FA Engleske neće prodati nijednu ulaznicu preko službene agencije za putovanje engleskih navijača za utakmicu četvrtfinala, zbog ograničenja koja su na snazi u Italiji i Velikoj Britaniji – stoji u poruci Saveza.

Inače, Fudbalski savez Engleske ima pravo na 16% ulaznica od ukupno 16.000 mesta na rimskom “Olimpiku“, što je upravo 2.560 komada papira, koji će tako morati da budu raspoređeni na neki drugi način. Karte će se verovatno prodavati samo standardnim putem.

Euro 2020 fudbal Engleska - Češka Foto: Profimedia/BPI / Shutterstock Editorial

Problem je što ako neki engleski navijač želi da gleda utakmicu četvrtfinala protiv Ukrajine u Italiji, a koji je na programu za tri dana, to bi bilo faktički nemoguće, pošto Italija nalaže karantin dug pet dana za sve osobe iz Ujedinjenog Kraljevstva. Ni to nije sve, pošto su Britanci uzvratili recipročno i naložili su strog karantin za osobe koje se vraćaju iz Italije dug čak deset dana.

To ne znači da će Engleska biti bez podrške u prestonici Italije. Brojni građani ove zemlje koji se već nalaze na Apeninskom poluostrvu ili koji tamo žive, moći će da prisustvuju utakmici. S tim u vezi, biće olakšana prodaja ulaznica ovim ljudima.

Dobra stvar po Engleze je što se u slučaju prolaska dalje ponovo vraćaju na Vembli, gde će se igrati polufinalni i finalni mečevi. Njih u eventualnom polufinalu čeka bolji iz duela Danska – Češka.

Video: Ekskluzivni video iz Kopenhanega: Blanka Vlašić s megafonom vodi navijanje pred utakmicu Hrvatske

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    1. jul 2021 | 23:52

    14 MAJA 1938 GODINE NA OLIMPIJADI U BERLINU IGRA NEMACKA I ENGLESKA A NA TRIBINAMA HINKI I NEMCI POZDRAVLJAJU FURERA PODIGNUTOM RUKOM A GLE CUDA I ENGLEZI !!!!

  • rf

    1. jul 2021 | 08:57

    Italijani majstori prevara. Misle da ce tako pobediti. Svim srcem uz Engleze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA