Mijailović za Telegraf pred večiti derbi u EBL-u: "Ne postoji strah, verujemo u pobedu protiv Zvezde"

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Samouveren je predesdnik esport Partizana

Letnji split EBL lige je startovao, a odmah je pokazao i da će borba za prestižni pehar i naslov šampiona Balkana biti dosta napetija nego u prošlosti. Prema dešavanjima iz prva dva kola, Zvezda se nametnula kao favorit, kao i Dijamant, dok su Partizan i SajberVulvsi nešto slabije startovali. Međutim, pred nama je večiti derbi koji može dosta toga da kaže.

Večiti derbi u svakom sportu je praznik, ono za čim navijače žude i što jedva čekaju. Ovaj derbi donosi i određenu dozu pritiska na Partizan, s obzirom na to da su pretrpeli poraz u prvom kolu, pa je samim tim i borba za prvo mesto dosta teža.

Međutim, ono što treba još istaći jeste i to da crno-beli vode sa 3:1 u međusobnom skoru u istoriji. U susret derbiju se Telegrafu  javio i predsednik esport Partizana, Jovan Mijailović, koji je istakao kako se nada da će Partizan nastaviti tu pobedničku tradiciju.

- Svakako verujemo u pobedu, te ne sumnjam da će momci biti na maksimumu i da će dati sve od sebe da se niz pobeda protiv večitog rivala nastavi - rekao je Mijailović, pre nego što se osvrnuo i na prvi meč i poraz od Dijamanta.

- Taj poraz nije nešto čime se hvalimo i što smo priželjkivali, ali derbiji su uvek priča za sebe. Nakon meča sa Dijamantom cilj je bio prebaciti fokus na duel sa Crvenom zvezdom, te taj poraz ostaviti u prošlosti. Videćemo koliko smo u tome uspeli.

Esport Partizan, EBL, LoL Foto: Telegraf

Ono što predstavlja "problem" Partizanu, jeste i činjenica da nisu u potpunosti mogu da pripreme svoj tim pred meč sa Zvezdom, pogotovo zbog toga jer su crveno-beli u prva dva meča nastupili sa dve rezerve. Nedara je igrao umesto Farfetcha na poziciji supporta, dok je Cripple "pokrio" poziciju toplejnera Aytekna.

- Da, igrali su sa rezervama, pa sama ta činjenica nije olakšala skauting, ali isto tako se radi o igračima koje dobro poznajemo, bez obzira na pomenuta dva meča.

Partizan je pred sam start sezone prodao i svog ad-kerija, Jopu, koji je otišao put Španije i ekipe KOI.

- Jopina uloga, a kasnije i transfer su nešto čemu kao klub težimo. Razvoj, afirmacija i na kraju dobar izlazni transfer. Sigurno da će nam faliti, jer smo se svi uverili kakav kvalitet poseduje. S druge strane, verujem da Yakkey ima potencijal da ponovi isto, ako ne i bolje - samouveren je Jovan.

Jedno vleiko iznenađenje je obeležilo prva dva kola u EBL-u, a to je pobeda Ankore Gejming protiv SajberVulvsa.

- Mislim da je pred nama generalno zanimljiva EBL sezona, te da pobeda Ankore neće biti jedino iznenađenje ove godine. Iz ove perspektive teško je prognozirati nakon dva meča koji su im dometi, ali sigurno da imaju potencijal.

Za kraj, Mijailović je istakao i da iako su favoriti u večitom derbiju, ne postoji nikakva vrsta pritiska, niti straha.

- Strah u ovakvim mečevima ne treba i ne sme da postoji. Bez obzira na prethodne duele, aktuelnu formu, razliku u rosterima, derbi je nešto sasvim drugo, kao i u svakom sportu. Favorita nema, a pobediće ekipa koja više bude želela pobedu, kao i uvek. Nadam se da ćemo to i ovog puta biti mi.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: Ne možemo da odgovorimo na ovu brzinu, Liga šampiona je kao Formula 1

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA