Pred Partizanom je istorijski meč, predsednik crno-belih zove "u pomoć": "Borićemo se, treba nam podrška"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Crno-beli su po prvi put izašli na evropsku scenu i odmah se mogu domoći glavnog turnira

Esport sekcija Pratizana proživljava svoje najbolje dane. Postali su šampioni Balkana, plasirali su se u Evropu po prvi put i tamo pokazali, kako sebe, tako i čitavu Srbiju i Balkan u najboljem svetlu. Ipak, tu nije kraj, pošto crno-bele sada očekuje i najveći izazov - meč sa Aegisom za plasman u main event EMEA Mastersa.

Partizan je na besprekoran način predstavio Srbiju u grupnoj fazi plej-ina, naterao je skoro čitavu Evropu da našu zemlju pominje u pozitivnom tonu i to zahvaljujući nastupu bez poraza, a uz svih šest pobeda u tom delu takmičenja.

Međutim, žreb ih nije pogledao, te će se za glavni deo turnira na EMEA Mastersu boriti sa najjačom ekipom ovog plej-in turnira, trećeplasiranom ekipom iz Francuske - Aegisom. Ipak, u Partizanu, ali i na čitavom Balkanu vlada optimizam pred ovaj meč.

Meč između Partizana i Aegisa je na programu u petak, 7. aprila, s početkom od 20 časova uz direktan prenos na Sport Klub esport kanalu, kao i na Jutjubu "Fortuna" organizacije. Ovaj meč će se igrati po sistemu "best of 3", gde će pobednik kupiti kartu za glavni događaj.

Čak se i predsednik Partizana, Jovan Mijailović, oglasio i rekao da je ponosan na svoje momke što predstavljaju Srbiju u najboljem svetlu, dok je pozvao i ostale da pomognu u ovoj "borbi" za razvoj srpskog esporta.

- Ti si ponos zemlje moje, ti si ponos Srbije. Samo malo više podrške da imamo (od trenutne nule), ali borićemo se - aludirao je očigledno Jovan na činjenicu da esport još nije zaživeo u Srbiji, iako je činjenica da se poput epidemije širi čitavim svetom, o čemu govore i pune arene na LAN turnirima.

Srbija po svemu sudeći nije još spremna da primi esport u svojoj kulturi, iako nedavni Reconnect festival, na kom je održano i finale EBL lige svedoči o tome da mu je prisustvovalo i više od 1.500 ljudi, što znači - esport se budi u našoj zemlji.

(Telegraf.rs)

Video: Esport Partizan je šampion Balkana! Crno-beli ispisali istoriju i podigli prvi EBL trofej u LoL-u.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA