Novi šampion Srbije u kartingu: Luka Macura za krug ispred svih

 
Z. K.
Z. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Završnica velikog Šampionata Srbije u kartingu održana je danas na stazi Ada Huja u Beogradu.

U 6 kategorija takmičilo se 36 mladih vozača. Kao prvi u dve od tri trke slavio je mladi Luka Macura, kome ovaj Šampionat predstavlja krunu izuzetno uspešne sezone, a koji je i današnje kvalifikacije završio na prvom mestu. Zahvaljujući nizu od 16 pobeda u sezoni, Luka je već osigurao titulu Šampiona Srbije u 2024. godini u kategoriji 8-11 godina. Ovu titulu potvrdio je i nizom odličnih vožnji danas, gde je i

dokazao da je za krug ispred svih. Na drugo mesto u kategoriji plasirao se Adrijan Kovačević, dok je trećeplasirani bio Relja Sabljić.

Osim nastupa na domaćim takmičenjima, Luka je ostvario i zapažene rezultate na prestižnom Sportstil šampionatu, koji se održava širom Evrope. Njegov uspeh obeležen je i pobedom u Sloveniji, gde je, nakon osvojene prve trke, u ukupnom plasmanu takmičenje završio na sjajnom drugom mestu.

Titula Šampiona Srbije, Luku je direktno plasirala za nastup na FIA Motosport Olimpijskim igrama, što će i biti sledeći izazov za za ovog mladog sportistu, već od 23. do 27. oktobra ove godine u Valensiji. U 7 kategorija će nas na Olimpijadi predstavljati ukupno 10 mladih vozača, želimo im puno uspeha.

(Telegraf.rs)

Video: Karting manijak: Za vreme trke bacio branik na suvozača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA