Pjastri nakon pobede karijere u Azerbejdžanu: "Bili smo poslednji, a gde smo sada..."

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Vozač Meklarena Oskar Pjastri izjavio je da mu je Velika nagrada Azerbejdžana jedna od najboljih trka u karijeri u šampionatu Formule jedan, prenose britanski mediji.

Pjastri je ranije danas pobedio na VN Azerbejdžana, koja je održana u Bakuu. Australinac je u Azerbejdžanu stigao do druge pobede u karijeri.

- Posle odlaska u boks osetio sam da ima dodatnog prijanjanja i to sam morao da iskoristim, znao sam da ako ne preteknem Šarla Leklera posle toga, da neću nikad uspeti. Napravio sam veliki iskorak i uspeo sam i onda sam pokušavao da zadržim prednost u narednim krugovima. Ovo je definitivno jedna od najboljih trka u mojoj karijeri - rekao je Pjastri na konferenciji za medije.

Ekipa Meklarena je posle trke u Bakuu preuzela prvo mesto u generalnom plasmanu konstruktora sa 476 bodova, dok je Red Bul drugi sa 456.

- S obzirom na to gde smo bili kada sam prošle godine došao u ekipu, bili smo poslednji, a sada vodimo u šampionatu... Pohvala celoj ekipi za preokret, koji je napravila u poslednjih 18 meseci, a i ja sam zbog njih napredovao - dodao je vozač Meklarena.

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je drugo mesto na VN Azerbejdžana. On je priznao da se ekipa Ferarija mučila na tvrdim gumama.

- Čim smo stavili tvrde gume na bolid, znao sam da ne možemo da pobedimo. Posebno sam se mučio na tvrdim gumama da sačuvam zadnje gume, a na kraju sam u prvoj ili drugoj krivini mislio da mogu da udarim u zid, bilo je vrlo blizu. Nisam mogao da se primaknem koliko sam želeo i izgubili smo trku kada se nisam dobro branio koliko sam mogao na kraju pravca. Ponekad pravite greške, a ja ću izvući pouke - naveo je Lekler.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Maks Ferstapen iz Red Bula sa 313 bodova, dok je Lando Noris iz Meklarena drugi sa 254.

Naredna trka u F1 biće održana 22. septembra za VN Singapura.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Novak Đoković oduševio najmlađe, a jedan gest mališan će pamtiti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA