Treće izdanje biciklističke trke Wild Bear MTB na Tari od 04. do 07. septembra

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Treće izdanje Wild Bear MTB etapne trke održaće od 04. do 07. septembra 2024. godine, na terenima Nacionalnog parka Tara. Tri dana nadmetanja na stazama ukupne dužine od 160 km u izuzetno jakoj konkurenciji evropskih prvaka i državnih šampiona iz 12 evropskih zemalja.

Wild Bear MTB etapna trka je međunarodna trodnevna biciklistička manifestacija, koja okuplja najbolje vozače planinskih bicikli iz Srbije, regiona i Evrope. Vozači koji nastupaju u parovima, tokom tri dana nadmetanja pređu 160 km specijalno pripremljenih i obeleženih šumskih staza i makadamskih puteva, a savladaju visinsku razliku od 4.000 m.

Jaku konkurenciju činiće državni šampioni nekoliko zemalja u regionu, mnogobrojni učesnici sa velikim iskustvom na svetski poznatim etapnim trkama, evropski šampioni u biciklizmu i učesnici plasirani u prvih 100 na UCI rang listi. Sve ovo doprinosi da trodnevno trkanje na terenima nacionalnog parka Tara bude u rangu vrhunskih svetskih MTB događaja.

Timovi će osim mogućnosti da se provozaju živopisnim predelima Tare i istraže skrivene kutke netaknute prirode Nacionalnog parka, uživati i u lokalnoj kuhinji i gostoprimstvu, kao i brojnim turističkim lokalitetima, kojima Tara obiluje. Ovakve manifestacije doprinose značanom povećanju prihoda od turističke posete iz celog regiona, ali i u dobroj meri rade na promociji Nacionalnog parka Tare i okoline.

Osnovan 1981. godine, Nacionalni park Tara je poznat po svojoj lepoti i savršenim MTB terenima. Mnogo otvorenih površina, šumskih puteva, pojedinačnih staza i šumske raznolikosti nude razne mogućnosti za jedinstveno MTB uzbuđenje.

Biciklističku trku “Wild Bear MTB stage race” organizuje Sportsko udruženje “Na sve strane” , nadaleko poznato ljubiteljima planinskog biciklizma i trčanja po manifestacijama Tri strane Kopaonika i Trail race Kopaonik, a u saradnji sa Nacionalnim Parkom Tara, Turističkom oranizacijom “Tara-Drina”, Centrom dečijih letovališta Beograda i udruženjem za sportove u prirodi “Maple Adventure”.

(Telegraf.rs)

Video: Trener AEK-a Dragan Šakota o meču sa Partizanom, grčkom prvenstvu, Obradoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA