Novi detalji oko nesreće Šumahera: Dva detalja su ključna, možda je i sam Mihael kriv

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Prema pisanju poznatog nemačkog novinara, reakcija je morala biti brža

Nemački novinar Jens Gideon je otkrio nove detalje oko teške nesreće Mihaela Šumahera, pritom ističući dve stavke kao ključne zbog čega je došlo do teških povreda.

Podsetimo, Mihael Šumaher je doživeo umalo fatalnu skijašku nesreću pri udaru glavom u stenu 2013. godine, kada je na francuskim Alpima sa porodicom bio na odmoru.

Kako piše poznati novinar, Šumaher je nakon udarca ostao svestan, pošto je nosio kacigu udarac u prvi mah nije delovao toliko opasno i ozbiljno. Zbog toga je prebačen u lokalnu ambulantu.

Odatle je potom helihopterom poslat do bolnice u Mutijersu, međutim tokom tog leta se zdravlje višestrukom šampionu F1 pogorašlo i hitno je odlučeno da pri sletanju bude odvežen u specijalizovanu ustanovu u Grenoblu, gde je ubrzo bio intubiran.

Prema pisanju Gideona dve stvari su bile ključne za trenutno stanje šampiona. Pre svega Šumaher je odlučio da kliza na neobeleženim stazama, gde je bilo nedostatka snega, pa je okruženje bilo opasno za skijanje.

Druga stvar, pretpostavlja se da je Šumaher svoje stanje predstavio lakšim nego što je u tom trenutku bilo, pa je reakcija doktora bila shodna tome.

Prema instruktoru skijanja, promena pravca je Šumija koštala dragocenih minuta pre nego što je on kasnije pao u višemesečnu komu.

Jednog od najvećih lica automoto sporta niko nije video već deset godina u javnosti, a njegovo se pravo stanje od iste strogo krije za šta je zadužen advokat Feliks Dam, od strane porodice.

(Telegraf.rs)

Video: Za njega ne postoji kraj! Šumaher danas slavi 50. rođendan, a poklon od Ferarija mami suze

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djudj86

    15. decembar 2023 | 13:18

    Mnogo je ovo sve sumnjivo. Covek pao povredio se,desava se,pao u komu desava se,sve je to vec vidjeno i normalno kod takvih sportova i takvih padova,NAZALOST. E,sad kljycno pitanje ,zasto se krije njegovo trenutno stanje,u cemu je tu fora? Postujem i provatnost i zelju porodice,ali ne mozes da zelis da budes slavan i poznat,i da te ceo svet zna,a kad postanes poznat,e ja necu da me pozdravljaju na ulici,necu da znaju o mom zivotu nista itd,itd. To sve ide jedno sa drugim. Sva je prilika da je on odavno kod Svetog Petra ili kod Baltazara,zavisi kakav je covek bio,a da se to krije iskljucivo zbog enormne cifre para koje donosi samo njegovo ime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA