Operisali su je 11 sati posle užasne nesreće, danas ponovo ulazi u Formulu i biće jedina žena koja se takmiči

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kakav dan za Sofiju Floerš

Kada je 2018. godine doživela tešku nesreću na stazi, Nemica Sofija Floerš je u tom trenutku na pameti imala samo to kako da "spasi živu glavu" i da je njeno vreme u Formuli 3 završeno!

Danas, posle toliko vremena, Sofija će se ponovo vratiti na stazu u F3 i biće jedina žena koja se takmiči. Ujedno, njen san da se nađe u Formuli 1 ponovo je rasplamsan nakon što ju je "Alpine" dodao u svoju vozačku akademiju.

Sofija je svojevremeno jedva preživela nesreću na Velikoj nagradi Makaa u kojoj je pet osoba teško povređeno. Ona je hitno prebačena u bolnicu i morala je brzo na operacioni sto.

Vozila je brzinom 171 kilometar na čas, imala je slomljenu kičmu i bila je podvrgnuta operaciji koja je trajala 11 sati. Hirurzi su više od pola dana radili na tome kako bi osigurali stabilizaciju njenog slomljenog pršljena.

Nakon što se vratila kući na oporavak, sela je za volan posle četiri meseca.

- Kad sam pogledala video kasnije, i dalje nisam imala osećaj da sam ja sedela za volanom. Sada ponovo imam veliku priliku i jedva čekam da započnem novo poglavlje. Mislim da imam budućnost u F1 - poručila je Nemica.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA