Zna se "krivac" za "duplo golo" Red Bula u Bahreinu: "Neće se više ponoviti"

 
  • 0

Iz tabora "Bikova" su poručili da se sličan peh neče ponoviti u nastavku sezone

Potpunim fijaskom po Red Bul i njihove pilote završena je prva trka u šampionatu formule 1 vožena proteklog vikenda na stazi "Sakir" za Veliku nagradu Bahreina. Kako je završena prethodna, tako je počela aktuelna sezone, apsolutno šokantnim epilogom, koji je ovog puta doneo poražavajući kraj za aktuelne konstruktorske prvake sveta i vladajućeg šampiona Ferštapena.

Kao što je mnogima poznato, Red Bulovi bolidi su se gotovo ugasili jedan za drugim u poslednja tri kruga neizvesne trke: usporio je i stao prvo Ferštapen, za njim Serhio Perez - obojica iz istog razloga, pokazala je detaljna analiza tima u danima nakon trke.

Red Bulu je tako pripalo "duplo golo", nula poena, pa su Ferari sa 44 bodova i Mercedes sa 27 već nakon premijerne trke naprvili solidnu razliku u vođstvu.

Sada je i poznato šta je dovelo do toga da oba Red Bulova bolida posustanu u samoj završnici trke, na kraju je i ne završe iako su tri kruga pre kraja bili u igri i za podijum. Kako je utvrđeno, došlo je do prekida u sistemu za dotok goriva usled vakuuma, pa bolid nije uspeo da izvuče poslednje zalihe benzina za finiš!  

Ovo je za portal "F1 insider" otkrio savetnik ekipe Red Bula Helmut Marko.

- Jednostavno, došlo je do pojave vakuuma u sistemu za dovod goriva, zbog čega je motor ostao bez goriva. Verujem da se ovaj problem neće ponoviti ovog vikenda u Saudijskoj Arabiji - rekao je Marko.

Iz Red Bula su, ipak, optimisti posle peha koji ih je zadesio u Bahreinu, tvrde da su otklonili problem i da nešto slično ne bi trebalod a se ponovi u nastavku sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala gol Radničkom posle tri minuta igre

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA