Alonso sa titanijumskim pločicama u vilici kreće u povratničku sezonu u formuli 1

 
 
 ≫ 
  • 0

Španac će biti psveženje u novoj sezoni

Dvostruki svetski šampion formule 1 Fernando Alonso (39) oseća se potpuno spremno u svakom smislu pred početak nove sezone u kojoj će bidi adut Alpine, zajedno sa Estebanom Okonom.

Pitanje spremnosti Španca, kome je ovo povratnička sezona u "najbrži cirkus", postavilo se nakon incidenta koji je imao pre mesec dana tokom vožnje biciklom kada je na njega naleteo automobil u Luganu. Alonso je tom prilikom povredio vilične kosti pa su mu ugrađene titanijumske pločice koje će sa sobom "poneti" u novu sezonu formule 1.

Kako kaže, nema nikakvih smetnji.

- Ne očekujem nikakve probleme, iskreno. Jedna stvar je moja spremnost za trku i vožnju, tu sam na sto posto - poručio je Španac pre polaska za Bahrein gde će, nakon test vožnji, timovi krenuti u novu sezonu prvom trkom u kalendaru.

Alonso je dodao na temu njegovog zdravstvenog stanja da je odmarao 9-10 dana psole pada sa bicikla, ali posle toga najnormalnije trenirao i radio sve što je bilo potrebno u pripremi za novu sezonu.

On će u ponedeljak i utorak odraditi vožnju na simulatoru Alpine, pre polska u Bahrein. Alonso se vraća u formulu 1 posle tri godine, a poslednju pobedu ostvario je još davne 2013. kao vozač ferarija za VN Španije.

Predsezonska testiranja u Bahreinu su već krenula, biće nastavljena u subotu, a sezona počinje zvanično 26. marta treningom i trkama kvalifikacija dok je prva trka 28. marta u Bahreinu.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač vratio glavom loptu golmanu, sudija mu dao žuti karton

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA