Hamiltonovoj dominaciji se ne nazire kraj: Britanac pobedio na Imoli, Mercedesu i timska titula

 
  • 0

Sedmi put da nemački tim osvaja ovo priznanje

Britanski vozač Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Emilija-Romanje na stazi Imola, gde je slavio 93. put u karijeri.

Hamilton je pobedio ispred Valterija Botasa, dok je trećeplasiran na podijumu bio još Danijel Rikardo.

Deni Kvjat je bio četvrti, a Šarl Lekler je ostao peti, dok poredak od petog do desetog mesta redom činili Serhio Perez, Karlos Sainc, Lando Noris, Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci.

Jedan od ključeva pobede Hamiltona se dogodio sredinom trke kada je Britanac iskoristio sejfti kar da bi otišao u boks.

Ovo mu je pomoglo jer nije dobro krenuo u trci i trebalo mu je malo vremena da se "zagreje" kako bi Botasa i Ferstapena ipak ostavio iza sebe.

Maksu Ferstapenu se tokom trke dogodio peh jer mu je pukao pneumatik, pa je u 51. krugu morao da odustane, a trku nisu završili ni Pjer Gasli, Esteban Okon, Kevin Magnusen i Džordž Rasel.

Rasel je ispao iz trke svojom greškom kada je udario u gume, pa je vozilo bezbednosti opet bilo na stazi. Tokom trke je "profitirao" i Kimi Raikonen, koji je od startnog 18. mesta na kraju došao do devetog.

Zato je samo Botas mogao da ugrozi Hamiltona do kraja trke, ali to nije učinio pa Luis u generalnom plasmanu sada ima 282 boda na prvom mestu, dok je njegov klupski kolega sa 197 bodova na drugom mestu.

Sledi Ferstapen sa 162, a Danijel Rikardo je četvrti sa 95, dok ostali imaju značajno manje. Uz sve to, treba napomenuti i da je Mercedes dobrim timskim radom omogućio Hamiltonu uspehe prethodnih godina, pa je ovaj tim sedmi put i u kategoriji konstruktora osvojio titulu.

Video: Bivši vozač Formule 1 pregazio svog člana tima

(Telegraf.rs)

Video: Igrač vratio glavom loptu golmanu, sudija mu dao žuti karton

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA