Neverovatno: Markez hoće da vozi trku pet dana posle operacije

 
 ≫ 
  • 2

Psoeldnju reč imaju lekari, naravno

Svetski šampion u u "Kraljevskoj klasi" Moto GP šampionata Mark Markez ozbiljno razmišlja da vozi narednu trku u šampionatu, samo pet dana pošto je operisao ruku posle loma prilikom pada u prvoj trci sezone u Heresu.

Druga trka šampionata vozi se na istoj stazi, a Markez, prema navodima lista "El Periodico", se oseća dovoljno spremnim da opet zajaše svoj motor.

Markezu je polomljena nadlaktica, operacija je obavljena dan posle trke u jednoj klinici u Barseloni, a po svemu sudeći zahvat je bio više nego uspešan, o čemu svedoči i namera Španca da se vrati na stazu već za vikend.

Međutim, poslednju reč o Markezovom učešću u trci daće medicinski pregled u petak, koji će morati da prođu i Rins i Kračlou, koji su takođe roviti posle prve trke u šampionatu, doduše prošli su sa daleko bezazlenijim posledicama nego Španac.

Ne bi ovo bio ni prvi put da se vozač vrati na stazu brzo posle operacije, još kraći period između hirurškog zahvata i trke imao je Doviciozo 2013, kada je vozio samo 35 sati posle odlaska "pod nož".

U slučaju Markeza, on će moći da preskoči dan treninga koji je u petak, i da odmah u subotu vozi kvalifikacije, što mu daje dan više za oporavak i scenario u koji je malo ko verovao psoel teškog pada protekle nedelje.

(Telegraf.rs)

Video: Umalo tuča igrača Vojvodine i Novog Pazara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    23. jul 2020 | 08:13

    Samo tako, ima još krivina. Polako, bićeš najbolji ima vremena, nemoj da se kockaš i ponižavaš sport. Kevin Schwantz je završio karijeru brže zato što je imao povrede povreda. Al' ok, ako hoće da vozi neka vozi, za mene je DOCTOR još BOG i uvijek će ostati BOG MotoGP-a 🙂.

  • Рус

    23. jul 2020 | 09:58

    Izazivanje djavola... tako se ovo zove..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA