Razlozi lošijeg drugog Red Bula na startu sezone: Bolji mi je bio prošlogodišnji bolid Toro Rosa

 
 ≫ 
  • 0

Pjer Gasli kaže da se još nije navikao na vidno brži bolid u odnosu na onaj koji je vozio prošle sezone

Pjer Gasli je prošle godine vozio za Toro Roso, drugu ekipu Red Bula. Ove godine je unapređen i promovisan u drugog vozača prve ekipe. Sezonu nije počeo dobro, 11. i 8. mesto za ekipu kakva je Red Bul prdstavlja neuspeh, pogotovo kada se zna da je Gasli prošle godine u Bahreinu osvojio 4. mesto u bolidu Toro Rosa. 

Gasli se u prve dve trke mučio i nije pokazivao tempo sličan svom kolegi Maksu Ferštapenu.

- Ovaj bolid je brži, ali definitivno se ne osjećam jednako ugodno kao dok sam vozio Toro Rosso. U Toro Rosu sam mogao da osetim da radi tačno ono što želim, čak i kad se nije dobro ponašao. Bio je predvidiv i mogao sam da osetim da imam više uticaja na ono što će se dogoditi. Ovaj bolid je ponekad malo nezgodan i nepredvidiv pa ne mogu da radim ono što želim. Radimo na tome - ističe Gasli.

Foto: Tanjug/AP

Gasli se osvrnuo na komentare da je Red Bul skupo koštalo izgubljeno vreme zbog njegovih sudara na predsezonskim testovima:

- Ne znam koliko je ekipu to stavilo pod dodatan pritisak, ali sigurno je doprinelo stresu. Na ovom nivou trkanja svi su ponekad razbili svoj bolid, bilo da se radi o testiranju ili trci. Kad tražite limit s ovim bolidima pri ovim brzinama takve stvari se dogode. Znam da ovo nije bio prvi put, nažalost, neće biti ni poslednji.  - sikren je Gasli i nastavlja:

- Ali ne, sigurno nismo imali najlakša predsezonska testiranja. Zatim, bilo je važno odraditi čist vikend, pogotovo ako uzmete u obzir to što kažem o osećaju unutar bolida kad ne mogu raditi tačno ono što želim. To mi malo otežava posao u ovom trenutku i to je glavna stvar na koju se trebamo usresrediti. Doduše, ja sam opušten. Naravno, ja sam zaista kompetitivan tip i kad ne ostvarim rezultat kojeg želim to me nervira i nije lepo. Međutim, daje mi još više motiva da budem bolji i da pritiskam još više da sve bude bolje - zaključuje Pjer Gasli.

Na trci za Veliku nagradu Kine Gasli je došao do 6. pozicije i nada se boljem učinku u odnosu na prve dve trke sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA