Nikada neću zaboraviti kamen sa kog je pao i u koji je udario Šumaher: Posle 5 godina progovorio čovek koji prvi ukazao pomoć legendi F1! (FOTO)

 
 ≫ 
  • 3

Da je tog dana padao sneg, kao što jeste prethodnog, Šumi nikada ne bi doživeo tako težak pad

Prošlo je 5 godina od kako je užasna nesreća na skijanju potpuno promenila život, možda i najboljeg vozača svih vremena, Mihaela Šumahera i njegove porodice, a prvi put posle 5 godina o događaju koji je potresao sport i čitavu planetu, progovorio je čovek koji je prvi pritrčao i ukazao pomoć vozaču.

Stefan Bozon rukovodio je tog dana spasilačkom službom koja je 29. decembra 29. decembra 2013. godine dobila signal za "pad sa teškim posledicama" u Maribelu na francuskim Alpima, a za nemačku agenciju Fokus, govorio je o momentima odmah posle pada.

- Koliko god to ludo zvučalo,  Šumaher je imao sreće da je helikopter uopšte mogao da priđe do mesta nesreće. To je teško pristupačni deo, okolo su piste, a nagib nije mali. Nikada neću da zaboravim pogled, i kamen sa kog je Mihajl pao, i onaj u koji je udario.

- Istragom je ustanovljeno da su Šumaher i njegov sin vozili skije izvan obeleženog dela staze. I pored toga, posledice ne bi bile toliko ozbiljne da je tog dana, kao što je to bio slučaj prethodnog, padao sneg. 

- Umesto toga, sneg je prekrio kamen tek toliko da se on ne vidi, bio je to tanak ali nedovoljan sloj. Šumaher nije video kamen od snega i nije mogao da pređe prkeo njega, već je udario. Sve ovo je neverovatan splet okolnosti, ali kažem, sreća je da smo uopšte stigli do njega helikopterom i prevezemo ga u bolnicu koja mu je spasila život. 

Ovo je staza na kojoj je Šumaher pao; Foto: AP/Tanjug

Bozon je progovorio posle 5 godina, ali, tek toliko da iz sebe izbaci samo delić slika koje mu se ponavljaju u glavi iz dana u dan. Informacije koje bi mogle da naškode Šumaheru, i njegovoj porodici, nije previše hteo da otkriva. Opisao je samo momente kada je stigao na lice mesta.

- Rećiću samo to da smo po dolasku na mesto pada zatekli još ljudi, skijaša, kao i radnike koji su zaduženi za pistu. Niko od njih ne snosi krivicu. Mihael je sa sinom bio u nebezbednoj zoni.

Upitan da li je bio tražen od porodice Šumahera kako bi mu sprečili da daje izjave Stefan je rekao:

- Ja to i sam odobravam. Sve što radi njegova porodica. On mora biti ostavljen na miru. Takođe, ubeđen sam da je ovo bilo 5 užasnih godina!

Da podsetimo, legendarni vozač i sedmostruki šampion Formule 1 Mihajl Šumaher tokom karijere osvojio je 155 podijuma od kojih je 91 put pobedio. Od kako je doživeo nesreću na skijanju, informacije o njegovom stanju skoro i da ne postoje u javnosti zbog želje njegove porodice da mu obezbedi mir.

VIDEO: Nadamo se da ovaj mali neće doživeti povredu kao Šumaher

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    31. decembar 2018 | 11:50

    Malo me iritira to što njegova supruga ne želi da daje nikakve informacije o njemu. Ipak mnogi od nas su bukvalno živeli zivot sa njim prateći njegovu vožnju na stazi. Ali čovek nije samo vozač, on ima i drugi deo svog života i ne može da nas ne zanima. Ne kažem da novinari treba da ga prate 24h dnevno, ali jedna informacija o svemu jednom u dva meseca neće nikome škoditi!

  • Utorak

    7. januar 2019 | 02:45

    Zato svuda piše vozite na svoju odgovornost van piste. Proffesionalac u F1 amater u skijanju. Šteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA