Produktivan dan za Kubicu, kažu iz Vilijamsa: Vraća li se Poljak u F1?

 
 ≫ 
  • 0

Poljski vozač posle Silverstona odradio test i na Hungaroringu

Robert Kubica je sve bliži povratku u Formulu 1. Poljski vozač je obavio još jedan test za ekipu Vilijamsa, ovog puta na Hungaroringu.

Poljski vozač je ove sezone testirao i bolid Renoa, ali su u francuskom timu sa sedištem u Britaniji odlučili da za narednu sezonu zadrže Nika Hulkenberga kome će se pridružiti Karlos Sainc.

Drugi test Vilijamsovog automobila imao je u utorak. Posle Silverstona, Kubica je na čuvenoj stazi u Mađarskoj odradio ono što su iz ekipe Vilijamsa nazvali "još jednim produktivnim danom".

Vozač koji se u karijeri trkao u "odelu" BMW Zauber tima i Renoa, dobio je priliku da vozi model iz 2014. godine kako bi u Vilijamsu procenili da li je spreman da se ponovo nosi sa svim što traži Formula 1.

Kubici neće biti lako da izbori svoje mesto za sledeću sezonu jer pored aktuelnih vozača Felipea Mase i Lensa Strola, u konkurenciji je i rezervni vozač Pol di Resta koji će takođe obaviti testiranja.

Podsetimo, Poljak se nije takmičio u "najbržem cirkusu" od 2011. godine posle udesa na reliju posle čega su mu pokreti ruke ostali limitirani. Robert Kubica je u karijeri imao još nekoliko udesa iz kojih se jedva izvlačio, ali je želja za brzinom još uvek prisutna.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA