Oženio jednu od najlepših teniserki sveta, pa odlučio da više ne igra pod zastavom Rusije

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 14

Ševčenko postao Kazahstanac

Ruski teniser Aleksandar Ševčenko odlučio je da od januara ove godine nastupa pod zastavom Kazahstana!

Ševčenko, koji je rođen u Rostovu na Donu, predstavljao je Rusiju od kada je postao profesionalac 2018.godine, ali nakon što je dobio kazahstansko državljanstvo odlučio se za ovaj potez koji je poslednjih godina postao čest.

Ali sada je 23-godišnji Ševčenko odlučio da stekne državljanstvo Kazahstana i predstavlja Kazahstan kada sledeći put izađe na teren.

Podsetimo, nekoliko igrača rođenih u Rusiji promenilo je zemlju. Pre svega, Elena Ribakina je prešla u Kazahstan 2018. godine, dok je Aleksandar Bublik to učinio dve godine ranije.  U jednom od najnovijih slučajeva, Varvara Gračeva je prošle godine stekla francusko državljanstvo i od tada predstavlja Francusku.

- Zdravo svima, samo želim da obavestim sve da ću od sledeće nedelje predstavljati Kazahstan na terenu. Veoma sam ponosan na to i jedva čekam da izađem na teren, pokušavajući da sebi i ostalima napravim trenutke za pamćenje. zemlja - rekao je Ševčenko u najavi objavljenoj na svom Instagram Storiju.

Inače. Ševčenko je u braku sa Anastasijom Potapovom s kojom je stupio u brak u decembru, dok su oboje doživeli debakl u 1. kolu Australijan opena.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    28. januar 2024 | 09:16

    Pa Ševčenko i nije rus. Samo je rođen u Rusiji.

  • Bilk

    28. januar 2024 | 11:43

    Ako je ova jedna od najlepših imate problem sa ukusom. Prosečna ruska devojka, nafrakana ide na plažu. A on da vredi ne bi to nikad uradio da izda svoju zemlju.

  • Polo

    28. januar 2024 | 09:11

    ...trener će mu biti Borat....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA