Vreme čitanja: oko 2 min.

Sabalenka otkrila zašto nikad nije pomenula roditelje u pobedničkom govoru: "Već je tuča gde će trofej da ide"

S. T.
M. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beloruskinja je šampionka Australijan opena

  • 0
Arina Sabalenka Foto: Tanjug / AP

Beloruskinja, Arina Sabalenka je osvojila Australijan open pobedom nad Ćinven Ženg u finalu u Melburnu u dva seta (6:3, 6:2).

Dominirala je Arina kroz čitav meč, ali i turnir, jer nije izgubila nijedan set, a kaže da sada ne može da sabere sve emocije i da je jako srećna.

- Bez reči sam trenutno, ne znam kako da objasnim emocije. Definitivno se osećam super, veoma sam srećna, to mogu da kažem (smeh).

Dodaje da pritisak jeste veliki, ali da se ona stalno šali i da joj to pomaže da prebrodi prepreke.

- Sve se okreće oko toga da budete srećni i da uživate. Uvek sa timom radim neke lude stvari. Ne znam. To mi nekako daje fokus na terenu. Veliki je pritisak, zato se šalim tokom čitavog procesa i pokušavam da uživam.

Roditelji joj zasigurno nedostaju, a otkrila je zašto ih ne pominje u govorima.

- Da, veoma mi nedostaju. Naravno da smo u kontaktu stalno, na telefonu, ali preko veze je drugačije nego uživo. Naravno da pričam sa mamom i već je tuča gde će trofej da ide! (smeh). Ljuta je baš trenutno (smeh). Da, osećam se jako daleko od njih. Drago mi je što imam prilike makar da ih vidim pred sezonu, pretežno je to u Dubaiju. Nedostaju mi. Zapravo, nikada nisam pričala o njima u pobedničkom govoru. Želim da znaju koliko mi znače i da su mi jako velika motivacija.

Upitana je da li igra u čast svog oca?

- To je bilo u njegovo ime prošle godine, tako je bilo na prošlom Australijan Openu. Od tog momenta, moja je najveća motivacija. Značio mi je sve u životu. Sada imam mamu, sestru koje su uvek uz mene, osećam da moram da mislim na njih. Ali, imam osećaj i da je tata uvek uz mene. Zahvalna sam za sve što je uradio za mene, da nije bilo njega, ne bih bila ovde. Da... Sada igram za moju mamu i sestru i naravno moje bake.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači iz Melburna o tome ko je najbolji teniser sveta i zašto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA