Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je Arina Sabalenka zaradila osvajanjem titule na Australijan Openu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepa svota novca za Beloruskinju

  • 0
Arina Sabalenka Foto: Tanjug / AP

Beloruskinja, Arina Sabalenka postala je šampionka Australijan opena, pošto je ranije jutros u dva seta uspela da savlada Ćinven Ženg u dva seta (6:3, 6:2) i tako dođe do svog drugog Grend slema.

Interesantno, jedini trofej na najvećim turnirima do sada uzela je prethodno baš u Melburnu prošle godine, dok je u međuvremenu igrala polufinala Rolan Garosa i Vimbldona, kao i finale US opena.

Sjajna Arina je za pobedu protiv Ženg u finalu zaradila i odličnu svotu novca. Naime, njoj će pripasti ček na čak 3.150.000 australijskih dolara, što je negde oko 2.071.500 američkih dolara po današnjem kursu.

U prevodu u srpske dinare, Sabalenka je osvojila čak 223.438.349 dinara što je neverovatna brojka!

Ona nije dobila nijedan novi poen za WTA listu, jer je samo odbranila titulu osvojenu prošle godine, ali se ipak malo približila vodećoj Igi Švjontek, pošto je Poljakinja rano eliminisana.

Stanje na WTA listi je takvo da je sada Poljakinja prva sa 9.770 bodova, dok je Arina prati na drugom mestu sa 8.905 poena. Dosta iza je Koko Gof na trećem mestu sa 7.200 bodova.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači iz Melburna o tome ko je najbolji teniser sveta i zašto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA