Amerikanka i Ukrajinka "pomerile" Đokovićev meč, ali publici priredile spektakl: Gof prošla u polufinale

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Preko tri sata borbe

Prognozirali su organizatori da će Novak Đoković na teren istrčati u periodu između 04:30 i 05:00 u jutarnjim časovima, međutim pitale su se i prve dame koje su na teren izašle u četvrtfinalu Australijan opena. Koko Gof je posle više od tri sata borbe eliminisala Martu Kostjuk sa 2-1, po setovima 7:6, 6:7, 6:2.

Ko god je posmatrao meč verovatno je imao podeljen utisak. Rezultatski sjajna borba puna preokreta vrlo često se pretvarala u gomilu promašenih udaraca koji su prosto morali biti u terenu. Sam podatak da je viđeno skoro duplo više neiznuđenih grešaka u odnosu na vinere dovoljno dopunjuje navedeni podatak.

Ukrajinka je u prvom setu imala više koncentracije tokom prvih šest gemova, spasila je ukupno pet brejk lopti, iskoristila svoje dve jedine i povela sa čak 5:1. Naizgled dovoljno za vođstvo u setovima, međutim...

Totalni pad koncentracije doneo je lake poene Amerikanki. Gof je pustila rivalku da diktira tempo, ali u momentima kada je ona krenula da promašuje dva brejka prednosti su propala. Neverovatno je i to da je u jedanaestom gemu opet viđen oduzuet servis, ali je i tu šansu Kostjuk propustila, a onda u tajbrejku sa 8:6 prepustila prednost protivnici.

Marta Kostjuk Foto: Tanjug / AP

I drugi period meča Ukrajinka je započela oduzetim servisom, posled šest gemova bila u minus 4:2, a zatim i 5:3. Ipak, ni to nije bilo dovoljno kako bi meč bio priveden kraju, otišlo se u tajbrejk broj dva i Kostjuk je sa 7:3 poravnala.

Poslednji, ujedno i najkraći set nije doneo nikakvu dramu, Gof je povela 5:0, propustila da Kostjuk ostavi na krompiru, ali je ipak na kraju sa 6:2 prošla dalje.

Nju u polufinalu očekuje pobednica okršaja Barbora Krejčikova - Arina Sabalenka.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je atraktivna teniserka koja se dopisivala s Novakom pred AO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA