Silni Đoković! Novak se zaigrao s Manarinom, uzeo mu dva seta s nulom i otišao u 1/4 finale Australijan opena

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 4

Odličan tenis!

Srpski teniser Novak Đoković poprilično je lako i ubedljivo slavio protiv Adrijana Manarina sa 3:0, po setovima 6:0, 6:0, 6:3, te se tako i plasirao u četvrtfinale Australijan opena, gde će čekati boljeg iz duela Tejlor Fric - Stefanos Cicipas.

Kakav je tenis prikazao Novak Đoković, neverovatno! Srbin je odigrao meč bez ijedne jedine greške, uništavao je Francuza kako je želeo, praktično, kao da je imao samo trening s njim, dok je Manarino delovao kao junior koji se prvi put dokopao terena.

Novak je igrao, išlo mu je sve od ruke. Forhend, bekhend, servis, pa čak i servis, teško da je i sam Đoković mogao zamisliti bolji, ali i lakši meč u ovoj fazi turnira.

Doduše, moglo je sve ovo otići u drugom smeru, pošto je Manarino bio taj koji je na samom startu meča imao dve brejk lopte, nije ih iskoristio, a tada je proradila "mašina" zvana Novak Đoković, koji je od tog momenta uzeo vezanih 13 gemova.

Prva dva seta je dobio sa nulom, iako se oznojio, ali ne zbog Francuza, već zbog virusa. Praktično, Novak i zdravlje su bili jedini protivnik srpskom teniseru, pošto se na Francuza niko nije ni mogao osloniti.

Konačno, Manarino je došao do gema u poslednjem trećem setu, što je ispratio osmehom, došao je potom i drugi, ali i treći, ali samo utešni. Novak je koristio svoje servise, koji su ga služili na nestvarno visokom nivou i upisao je rutinsku pobedu.

Zanimljivo je i to da je Novaku za samo jedan gem izmakao rekord, pošto su njegove ubedljive pobede bile one kada su protivnici uzeli samo dva gema, od čega se spasio Manarino.

Novak Đoković, Australijan open Foto: Tanjug / AP

Uživo Novak Đoković - Adrijan Manarino 2:0 (6:0, 6:0, -:-, -:-, -:-)

TOK MEČA UŽIVO:

III SET

5:3 - Došlo je vreme i ovo da se napiše, Adrijan Manarino je imao savršen gem na svoj servis! Francuz je uspeo da dođe do osvojenog gema na svoj servis bez izgubljenog poena, što je malo ko verovao i da će se desiti.

5:2 - Siguran Novak, sada je sve u njegovim rukama.

4:2 - Daje Manarino i neke znake života, ali, kasno se probudio. Dosta kasno.

4:1 - Brani Novak servis svoj, ide ka pobedi i to poprilično ubedljivoj.

3:1 - Novi brejk za Novaka, ali to više i nije novost.

2:1 - Siguran Novak na svoj servis još jednom.

1:1 - Evo ga i prvi gem za Manarina! Tek sada, ali je došao do njega, posle dugo čekanja, posle velike borbe što je umeo i da proslavi.

1:0 - Manarino se malo probudoi na Novakov servis, ponovo, ali je Đoković u svkaom slučaju uspeo da dođe do novog gema posle sjajnih servisa.

II SET

6:0 - Neverovatan je Nole, uzeo je još jedan set s nulom!

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

5:0 - Lako Novak rešava sve na svoj servis. Četiri brza i laka poena, Manarino servira za opstanak u drugom setu.

4:0 - Opet brejk, ma Đoković dominira ovde. Manarino je izgubio tri uzastopna poena, opet je osvojio jedan, kada je lopticu ničim izazvan izbacio u aut.

3:0 - E, ovo je bilo dosta tesno. Novak je imao dosta muke sa samim sobom, dosta je kašljao, teško je dolazio do daha, što je Manarino koristio, te je imao i brejk lopte. Ipak, kada god je bilo potrebno, Novak bi došao do novog poena i tako spasio brejk. Konačno, odservirao je dva puta dobro i došao je do gema, koji bi mogao da bude od izuzetne važnosti.

2:0 - Novi brejk Novaka, nastavlja Đoković da uništava svog protivnika. Doslovno uništava. Poveo je Manarino sa 30:0, činilo se kao da će doći do prvog gema, ali... Novak je upalio mašinu, vezao je četiri poena i rutinski došao do novog brejka.

1:0 - Nastavlja Novak da melje, jednostavno, Francuz ne može ni da mu priđe.

I SET

6:0 - Kraj prvog seta. Novak uzima i treći brejk, doslovno, pometlao je Francuza za samo 33 minuta. Nije znao Manarino šta ga je snašlo.

5:0 - Elegancija Novaka Đokovića, osvaja gem bez izgubljenog poena. Suvišno je potrošiti i reči na ovu igru, jer je bez greške! Manarino je apsolutno nemoćan.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

4:0 - Novi brejk! Gazi Novak. Manarino je napravio dosta grešaka u ovom gemu, voleji su otišli u mrežu, što je samo pomoglo Đokoviću da dođe do 40:0 i nove tri brejk lopte. Nije iskoristio prvu, ali onda sjajan ritern, tačno na liniju. To je već dekoncentrisalo Manarina koji je u nastavku prepustio Đokoviću poen, ali i novi brejk.

3:0 - Siguran Nole. Odličan gem posle osvojenog brejka, lako je došao do prednosti od 40:0, kada je Manarino uzvratio, međutim, to je bio samo jedan poen. Odmah je Novak u narednom došao do novog i tako je poveo sa 3:0, odbranivši svoj servis.

2:0 - Ideee brejk za Novaka! Đoković je sada uspeo da uradi ono što njegov protivnik nije u prethodnom gemu. Imao je dve brejk lopte, onda je dopustio protivniku da se vrati, ali, nije posustao. Prvo neiznuđena greška Manarina za brejk loptu, a onda i odlično trčanje Đokovića za vođstvo od 2:0.

1:0 - Osvaja prvi gem Đoković, ali, dosta se namučio u istom. Manarino je imao čak dve brejk lopte i to posle Novakovih duplih grešaka, dve koje je napravio. Potom je Novak i čist volej odigrao u mrežu, što je samo pomoglo Manarinu. Međutim, Novak je sačuvao koncentraciju, te je iskoristio svoju drugu gem loptu.

KOMENTAR PRE MEČA:

Srpski teniser Novak Đoković pred sobom ima i najteži zadatak u dosadašnjem toku Australijan opena, pošto će na Rod Lejver Areni igrati protiv Adrijana Manarina u okviru osmine finala prvog Grend slem turnira u godini!

Navijači su očekivali da ovde vide novi duel Novaka Đokovića i Bena Šeltona, ali, Amerikanac je "kidnuo" sa crte, pošto ga je Manarino isprašio i tako zakazao duel sa najboljim ikada.

Ne može se reći da Francuz nije zasluženo dobio, pošto igra vrhunski teniser u Australiji, dok će se i on sada naći na najtežem mogućem zadatku, jer naspram sebe ima GOAT-a, najvećeg ikada koji je držao reket u rukama.

Novak takođe ne bi smeo da se opusti, pošto je u prva dva kola imao dosta muke protiv Dina Prižmića i Alekseja Popirina, izgubio je po set, dok je od Australijanca mogao da izgubi i dva. Međutim, nadoknadio je to protiv Tomasa Ečeverija, koga je pošteno demolirao.

Đoković i Manarino su se do sada sastajali četiri puta i sva četiri puta je slavio srpski teniser

Međutim, Australijan open je takav turnir gde se sve pređašnje zaboravlja i bitno je samo ono što sledi, jer su iznenađenja i te kako moguća.

Meč između Đokovića i Manarina je drugi po rasporedu na Rod Lejver stadionu, što znači da neće početi pre 03.30 po našem vremenu, a zavisiće i od meča Koko Gof - Magdalena Freh.

(Telegraf.rs)

Video: Novak poludeo na navijača: "Siđi i reci mi to u lice!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    21. januar 2024 | 05:30

    Ево га јупи освоји 1 гем после изгубљених 13. "Богами" чувај се сад Ноле јер 1:1 је у трећем сету. Хм, док се ја окрену оно 3:1. Добро, можда му је доста тај 1 јер је ево 4:1. Ево га 40:00 умало да освоји гем без изгубљених поента, но битно је да је 4:2. Још мало и крај тренутно је 5:2. Збогом . . .

  • RV

    21. januar 2024 | 04:49

    Svi spavaju, ja i Nole igramo. On u Melbrune ja tipkam na telefonu. On 6:oo, ja isto 6:00. Hm evo ga,ma ne samo je bio blizu 00:30 i onda 2:0 za Noleta. Elem znači 8:00. Jasno sad je Nole na servisu i, ništa И, 3:0. Da 3:0 je ali je bilo i 40:40 posle prvog gema bio je najbliži sad. Lele, umalo al kvrc, ipak 3:0. Ne, ipak ne al se otegao ovaj gem na Noletov servis. Konačno 3:0

  • Гаги

    21. januar 2024 | 07:27

    Невиђена доминација на терену!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA