Karen Hačanov za Telegraf: "Svi hoće da pobede Novaka, ne znamo još da li će Rusi moći na OI, ali želim zlato"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Svestan je momenta, ali uvek nezgodan protivnik, pa i za Đokovića

Postoje ti teniseri koji orbitiraju oko dve-tri generacije, konstantno su prisutni na velikoj sceni i čekaju momente slave koji im sporadično dolaze. Jedan od njih je svakako Karen Hačanov, trenutno 15. igrač sveta i vlasnik srebrne medalje sa Olimpijskih igara. Želi, kaže, još sjajnije odličje u Parizu, a do tada krči put po Grend slemovima, pa je tako uspeo da se plasira u drugo kolo Australijan Opena.

Pred Hačanova je pao Janik Hanfman u četiri seta, gleda da ponovi priču iz prošle godine kada je stigao do polufinala, a za Telegraf navodi da na Olimpijske igre gleda isto kao i na Grend slem.

- Još uvek nije donesena odluka da li ćemo moći da igramo ili ne. Naravno, voleo bih da igram, definitivno. To je kao peti Grend slem u sezoni, dešava se jednom u četiri godine. Osvojio sam srebro, na nesreću, nije bilo zlato. Želeo bih to zlato.

Sledeći protivnik mu je mladi Amerikanac srpskog porekla, Aleksandar Kovačević.

- Igrao je pet setova, a ja četiri, ali sam svakako bio duže na terenu (smeh). Da budem iskreno, ne znam mnogo o njemu, ali sa trenerom ću pogledati o kome se radi. Izgleda da igra dobro, u drugom je kolu Grend slemu. Sećam se kada je igrao protiv Đokovića na Rolan Garosu. Tada sam imao vremena da ga malo više pogledam, ali tek ćemo morati da se upoznamo.

Dva puta je stajao na dva koraka od osvajanja Grend slema (US Opena i Australijan Opena), ali je imao spreman odgovor na pitanje kako se nosi sa onim najiskusnijima i onim najmlađima na turu.

- Šta misliš? Rekao sam mnogo puta, imao sam tu nesreću da budem povređen i da pauziram skoro četiri meseca. Igrao sam vrlo dobro na svim veliki turnirima, na svim Grend slemovima, svim Mastersima, bio sam u Top 10, vraćao se u Top 10, sada sam blizu Top 10. Takve stvari se događaju, izbace iz koloseka. Osvojio sam turnir prošle godine što nisam učinio dosta drugo. Osećam da napredujem, da sam bolja verzija sebe. Moram da nastavim, moram da održavam sve ovo kako bih bio tamo gde želim.

Gledao je meč Novaka Đokovića i Dina Prižmića, a za srpskog asa je posle tog blago maratona imao samo reči hvale.

- Ne događa se često da ima tako teške mečeve na startu Grend slema, ali nekada mora da se desi! Učesnik sam ovde, pokušavam da ostvarim što bolji rezultat, ali znam kao i svi ostali da je on jedan od favorita. U isto vreme, svi žele da ga pobede. Svi imamo svoju šansu, ali Nole je dobar u preživljavanju (smeh), videćemo - zaključio je Hačanov.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA