Još jedan doktor pomogao Novaku da osvoji AO, objavljene slike iz klinike: Zovu ga čarobnjakom!

 
 
 ≫ 
  • 0

Novak je potražio pomoć na više različitih adresa, a to je očigledno i dalo rezultate

Novak Đoković je osvojio svoj jubilrani 10. Australijan open i izjednačio je večni rekord koji je do sada držao Nadal sa 22 Grend slem titule.

Tokom govora je Novak otkrio da mu je, s obzirom na okolnosti i kroz šta je sve prošao u Australiji u smislu povrede, ovo najveći trijumf u karijeri.

Novak je doživeo povredu zadnje lože na meču protiv Medvedeva u polufinalu Adelejda, a očigledno ju je i pogoršao jer je nastavio da igra i taj meč, ali i kasnije finale protiv Sebastijana Korde.

Koliko je situacija bila loša sa Novakovom zadnjom ložom, otkrio je direktor Australijan opena Kreg Tajli, koji je ispričao da je Novak imao rupturu od tri centimetra i da je video snimke koje su napravili doktori.

Novak je i sam ispričao da je primenio potpuno drugačiji pristup mečevima, nije imao treninge između mečeva, već je išao po čitav dan bio na raznoraznim tretmanima i mnogim mašinama kako bi oporavio povređeni mišić.

Novaku je u pomoć pritekla i doktorka Marijana Kovačević, koju smo slikali u loži, koja je potvrdila da je deo Novakovog tima, ali nije smela ništa da priča o tome.

Ali, Marijana nije bila jedina koja je pomagala Novaku da se oporavi. Na društvenim mrežama su se pojavile i fotografije sa doktorom Stivenom Sasinisom Šašjanom.

Šašjan je kiropraktičar primenjene kineziologije, a na mrežama je otkriveno da je pomagao Novaku da osvoji Australijan open.

- Sve je moguće kada radite sa čarobnjakom funkcionalne neurologije. Umreženje i paljenje dinamičkog nervnog sistema - napisao je jedan njegov kolega, koji je objavio u prilogu i fotografije sa Novakom i doktorom Šašjanom iz svlačionice u Melburnu, gde je Novak držao Normanov trofej, ali i fotografiju iz klinike "True Health Solutions".

Inače doktor koji je pomagao Novaku je i predavač Međunarodnom odboru za primenjenu kineziologiju i aktuelnii sekretar Međunarodnog saveta za obrazovanje, ima trostruku specijalizaciju iz različitih oblasti medicine i jedan je od najcenjenijih doktora u Australiji u svojoj oblasti.

Čim mu je Novak omogućio pristup u svlačionici, nema sumnje da mu je i značajno pomogao, te da mu se na ovaj način odužio.

Video: Kosi tata, kosim i ja: Trešti sa terse u Melburnu dok Srđan Đoković slavi 10 Novakovu titulu na AO

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA