Šta čeka Đokovića i Nadala posle AO i gde će igrati pre Rolan Garosa?

 
 ≫ 
  • 2

Kada je u pitanju Novak, drama je za američku turneju. S druge strane, Nadala očekujemo na terenu tek u Monte Karlu

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspeo je u nedelju u svojoj nameri da osvoji 22. Grend slem i izjednači se sa Rafaelom Nadalom, te će predstojeći Rolan Garos krajem maja biti verovatno i istorijski u borbi za GOAT titulu!

Tenisku javnost najviše interesuje na kojim turnirima će se Đoković i Nadal pojaviti pre Rolan Garosa, uz napomenu da Rafu tek čeka šest do osam nedelja pauze zbog povrede.

Kada je u pitanju Đoković, očekuje se da će zaigrati 27. februara na ATP 500 turniru u Dubaiju i pokušaće da dođe do svog 94. trofeja u karijeri. Opet, pitanje je hoće li i Srbin biti fizički sposoban.

- Kako stvari stoje, i dalje sam prijavljen za turnir u Dubaiju. Nadam se da ću moći da se vratim na teren za nekoliko nedelja. Razgovaraću sa medicinskim timom, a onda ćemo videti - poručio je Novak posle osvajanja AO.

Od 8. i 22,. marta kreće američka turneja, odnosno mastersi u Indijan Velsu i Majamiju. Međutim, Novaku je trenutno zabranjeno da uđe na tlo SAD jer nije vakcinisan, mada organizatori pomenutih turnira čine sve da zaigra.

- Bilo bi lepo videti da li bismo mogli da ukinemo ta ograničenja kako bi igrao u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da želi da igra i treba da mu damo šansu. Nadams e da ćemo ga imati tamo - rekao je direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has.

Ukoliko ne bude igrao u SAD, Novak će ispred sebe imati slobodan kompletan mart i sasvim je moguće da će izgubiti prvo mesto na ATP listi. Jeste da neće imati šta da brani, ali drugi mogu da ga prestignu.

Novak Đoković, Australijan open 2023, Stefanos Cicipas pehar Foto: Tanjug/AP

Masters u Monte Karlu koji počinje 9. aprila biće jako važan za Đokovića kao priprema za Rolan Garos. Upravo se i Nadal očekuje na terenu tek u Francuskoj, jer će teško da se oporavio za američku turneju.

Šest nedelja mu ističe 1. marta, a Indijan Vels je sedam dana kasnije. Čak i da se oporavi, mada je teško da će biti spreman, Španac fizički neće biti na nivou. Najrealnije je da u Monte Karlu, gde je 11 puta osvajao trofej, krene u misiju osvajanja RG.

- Nadal želi da nastavi da igra. On voli takmičenja, voli sport i mi ga volimo zbog toga. Ako telo ne bude izdržalo i ako ne bude došao do tog zdravstvenog nivoa koji mu je potreban za trofej, mislim da će odustati - rekao je za "Eurosport" Džon Mekinro.

Rafael Nadal, Australijan open Foto: AP/Tanju

Nakon Monte Karla, koji će biti veoma važan, Noleta i Rafu čekaju mastersi u Madridu i Rimu pre konačnog okršaja u Parizu.

Kalendar takmičenja do Rolan Garosa:

6. februar: Dalas Open, Kordoba Open, Sud de Frans Open

13. februar: Otvoreno prvenstvo Roterdama, Delrej Bič Open, Argentina Open

20. februar: Rio Open, Doha Open, Marselj Open

27. februar: Dubai Open, Meksiko Open, Čile Open.

8. mart: Indijan Vels

22. mart: Majami Open

9. april: Masters u Monte Karlu

17. april: Barselona

26. april: Masters Madrid

10. maj: Masters u Rimu

Pogledajte i galeriju fotografija Novaka Đokovića kad je skinuo majicu i prizor koji je iznenadio navijače:

Video: Postoji neki viši razlog zašto se sve to dogodilo: Prva izjava Novaka dan nakon osvajanja AO

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    30. januar 2023 | 21:35

    Ako Novak uvede Rusiji sankcije pustiće ga nevakcinisanog u Ameriku.

  • Ivan

    31. januar 2023 | 12:50

    Nole idi u Barselonu, osvoji tu titulu, nikada je ranije nisi osvojio, a Nadalu ce biti krivo da u njegovoj zemlji trijumfujes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA