"Bio sam šokiran, svako bi to uradio osim Novaka": Ivanišević o potezu koji je bio ključan za Đokovića na AO

 
 
 ≫ 
  • 3

Trener najboljeg na planeti istakao je da nije mogao da veruje da Srbin ne želi da se preda uprkos povredi

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković je od danas najbolji na planeti posle pobede nad Stefanosom Cicipasom u finalu Australijan opena za desetu titulu na Australijan openu - 3:0 (6:3, 7:6, 7:6).

Na konferenciji za medije, Goran Ivanišević je posle meča u Australiji govorio o velikom uspehu svog pulena. Kaže da ga je jedan momenat naročito iznenadio.

- Bio sam šokiran, posebno protiv Dimitrova. Hajde za ta prva dva kola, ali posle sam se baš uplašio. Novak nije hteo da se povuče. Svako bi to uradio na njegovom mestu, ali ne i on - rekao je Ivanišević o povredi Đokovića.

Uporedio je borbu Rafaela Nadala i Novaka Đokovića sa rukometnom utakmicom.

- Stalno pričamo, ali on je sjajan. Čovek je osvojio 10 Australijan opena. Trenutno je Srbija - Španija 22:22, to je kao rukomet, da vidimo šta će biti dalje - dodao je Ivanišević.

U jednom momentu tokom prvog seta, Ivanišević je dobio i nekoliko kritika od Novaka zbog čega ne dobija neke savete ili ne komentariše poene.

- Znao sam da će biti teško, a ako će mu biti lakše da mi kaže sve, neka mi kaže slobodno, ali samo ako će posle toga da pobedi! Nema veze, šta god da mi kaže, to je okej, navikao sam. Računaju se samo titule! Impresionirao me je njegov forhend. Dosta smo radili već u predsezoni, od kada se povredio morao je da bude još agresivniji, a ovo su najbolje dve nedelje tokom kojih je udarao ovako dobro forhend - poručio je Ivanišević.

Smatra da trka između Nadala i Novaka nije ni blizu gotova.

- Još dve-tri godine mislim da može da traje ova trka izmedju Rafe i Novaka. Mladi igrači su sjajni, ali njih dvojica… Sada smo bili na Novakovom terenu, ali u Parizu idemo na Rafin teren. Rukometni meč se nastavlja kod Rafe kući. Njih dvojica guraju jedan-drugog. Mislim da će Stefanos jednog dana osvojiti Grend slem. Sve je ovo vrlo emotivno, bile su ovo dve emotivne nedelje za njega, ali i sve nas! - šmekerski će Ivanišević.

Video: Srbi u Melburnu nemaju dilemu pred finale Australijan opena: Neka Nole odnese celu Australiju

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taralino

    29. januar 2023 | 14:41

    Nole Goat svih vremena,nas ponos …Bravo Nole Bravo Gorane 👏

  • snezana

    29. januar 2023 | 17:31

    Bog na nebu,Novak na zemlji! Bravo šampione! Neka te dragi Bog čuva!

  • Stari Zemunac

    29. januar 2023 | 20:45

    Gorane SRBIIÑE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA