Novak održao govor za pamćenje iz dubine duše: Pominjao najteže momente, Srbiju i Grčku, snove male dece

 
  • 8

Kakve reči šampiona!

Novak Đoković je kralj Australijan opena i kralj tenisa! Osvojio je svoj jubilarni 10. Australijan open i 22. Grend slem trofej pobedom u finalu protiv Stefanosa Cicipasa sa 3:0.

Posle meča, Novak se slomio kao nikada do sada, briznuo je u plač kakav nismo videli od njega kada god je osvajao Grend slem titule, ili gubio finala, kao što je recimo bio slučaj u finalu Australijan opena protiv Danila Medvedeva 2021. godine.

Ali, ova titula je za Novaka imala poseban značaj, naročito posle svega što je prošao prošle godine, kada je tretiran poput kriminalca, zatočen u hotelu za migrante, a potom i prognan.

Novaku je trofej uručio legendarni Ken Rozvel, koji je na ceremoniju izašao sa specijalnom treningom na kojoj je bio broj od 22. titule sa Grend slema.

Cicipas se najpre obratio i imao reči za divljenje, rekavši da je Novak najveći koji je ikada držao reket, a potom je Novak održao dug govor, ali govor o kojem će se dugo pričati. Za pamćenje, iz dubine duše.

Imao je gospodske reči o rivalu, onda i o Srbiji i Grčkoj, o snovima malih dečaka, o tome kako je ovaj teren poseban za njega, ali i da je ovo jedna od najvećih pobeda u njegovoj karijeri s obzirom na sve što je prošao poslednjih pet nedelja ovde.

- Prvo moram da kažem dirnut sam rečima Stefanosa, veliko ti hvala na svom tom poštovanju i lepim rečima, cenim to i mislim da obojica možemo da se složimo da smo na terenu veliki rivali, ali ne znači da ne treba van terena da se poštujemo i priznajemo naporan rad drugih. Ovo sigurno nije tvoje psolednje GS finale, imaš više vremena od mene, čestitam i tvom timu, ti si jedan od najprofesionalnijih tenisera na turu, jedan od najzanimljivijih momaka, izuzetno si interesantna osoba.

- Voleo bih da završim da iskomentarišem nešto vezano za Grčku i Srbiju, mi smo dve male zemlje koje nemamo tenisku traciiju, nismo imali velike igrače koji su dolazili do ovih visina, mislim da je poruka za bilo kog mladog tenisera, koji su gledali ovo finale, rekao bih im sanjajte veliko, ne dozvolite da vam niko oduzme snove, nebitno odakle dolazite. Ja mislim da što ste u većem minusu, što imate gore detinjstvo, da postajete snažniji. Stefanos i ja smo dokaz toga.

- Nemojte da pustite da vam niko oduzme san, zalivajte ga kao što zalivate cveće, čak i ako nađete jednu osobu koja će da prihvati vaš san, sanjajte veliko jer možete da uspete. Kakvo putovanje je ovo bilo za moju porodicu i mene.

- Ništa ne prihvatam zdravo za gotovo, znam da prihvatate moj karakter, cenim ljubav i podršku koju dobijam. Zašto se smeješ Gorane, nećete mi oprostiti šta sam vam sve radio ovih godina. Ovaj trofej je vaš koliko i moj, hvala vam iz dubine duše.

- Želim da se zahvalim svima koji su uradili da se osetim dobrodošlim, postoji razlog zašto najbolji tenis igram ovde, ispred legendarnog Roda Lejvera, hvala vam što ste prisutni ovde.

- Trudim se da se uštinem, znam da je dug govor, ali moram ovo da kažem, samo moja porodica zna kroz šta sam prošaoproteklih pet nedelja, ovo je najveća pobeda u mom životu, s obzirom na okolnosti.

- Hvala organizatorima, volonterima, Kreg je bio od velike pomoći, hvala ti što si učinio da se osećam kao kod kuće. Bile su rekordne brojke, hvala vam na podršci, nadam se da se vidimo i sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    29. januar 2023 | 13:36

    Bravo. Sportista br 1. Covek nadmasan. Patriota. Darodavac. Postenje. Neunistiv. .....Nivak Djokovic. Hvala ti sto si nas proslavio. To majka vise ne radja. Bravoooo Nooooleeee.

  • Lola

    29. januar 2023 | 13:29

    Kralj!

  • Janko Grk

    29. januar 2023 | 13:27

    Bravo majstore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA