Đoković je sada i zvanično najbolji teniser svih vremena: Ovi podaci otklanjaju dilemu ko je GOAT

 
 
 ≫ 
  • 8

Statistika je jasna!

Novak Đoković je kralj Australijan opena i kralj tenisa! Osvojio je svoj jubilarni 10. Australijan open i 22. Grend slem trofej pobedom u finalu protiv Stefanosa Cicipasa sa 3:0.

Ovom pobedom je Novak postao rekorder po broju Grend slemova, odnosno izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po tome, ali se vratio i na 1. mesto na ATP listi.

Ovaj trijumf Novaku donosi i nedvosmislenu titulu GOAT-a, odnosno najvećeg tenisera svih vremena!

Ova debata je poslednjih godina nikad aktuelnija, prvo je raspravljano ko je najveći od trojke Đoković, Nadal i Federer, ali je nakon što su se Novak i Rafa odvojili od Federera, sada obojica za po dve titule i ostavili ga na 20. titula.

Federer se i penzionisao, pa je knjiga sada spala na dva slova. Novak je dominantan u svim statističkim podacima u najvažnijim teniskim faktorima, ali je do sada Nadal bio bolji po najvažnijem, broju Grend slemova.

Novak je na Australijan openu pobegao najvećim rivalima i po još jednom velikom statističkom podatku, to je broj Grend slem finala i sada ih ima 33, dva više od Federera, a tri u odnosu na Nadala.

Đoković ima bolji međusobni skor i od Nadala i od Federera, ima više mastersa od obojice, ima više provedenih nedelja kao broj 1, više puta je godinu završavao kao prvi teniser sveta, ima najviše zarađenog novca od tenisa.

Pogledajte i statistiku sa najvažnijim teniskim rekordima posle Novakove nove velike titule, posle čega u njegovoj koloni dominiraju samo zelene kolone što ga čini nedvosmislenim GOAT-om tenisa!

Pogledajte i galeriju fotografija Novaka Đokovića kad je skinuo majicu i prizor koji je iznenadio navijače:

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA