Novak ulaže milione i postaje ambasador važnog brenda: Znak na levom ramenu otkriva novu "zelenu" investiciju

 
 ≫ 
  • 1

Novak je ponovo pokazao da mu je zaštita životne sredine važna

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković trenutno je u Australiji gde se bori za 22. Grend Slem titulu, kao i brojne rekorde i tenisku istoriju, a u međuvremenu, ostvario je i veliki uspeh van terena pošto je dogovorio saradnju sa mladom i uspešnom kompanijom iz Beča "Waterdrop, drinktech scale-up". 

Đoković će u "Waterdrop" investirati novac, biće brend ambasador i nosiće logo firme na svom levom ramenu, što je i potvrđeno na zvaničnom sajtu ove kompanije.

Ljubitelji tenisa koji poslednjih dana prate Australijan open mogu da vide novi logo na majici koju nosi Novak tokom mečeva:

Naime, reč je o kompaniji koja, posle šest godina od osnivanja, ima više od dva miliona onlajn klijenata, i zapošljava više od 300 ljudi, a njeni proizvodi se prodaju u Evropi, SAD i Singapuru. Na tržištu pića prisutni su od 2016. godine kada su ponudili šumeće kockice bez šećera, kao zamenu za slatka, gazirana pića u plastičnoj ambalaži.

Uz to, razvijali su i tehnološke karakteristike i tržištu ponudili čepove sa UV-C tehnologijom koji prečišćavaju vodu. Tu su i prateće aplikacije podsećaju ljude da redovno piju vodu.

- Biti profesionalni sportista nije samo talenat i trening, već i izbori koje donosite za svoje telo. Da bih to uradio, morao sam da steknem širok spektar znanja i da ih ugradim u svoj svakodnevni život. Zdrav način života uključuje unos dovoljno vode bez potrebe za kompromisom po životnu sredinu. Verujem da zajedničkim radom možemo dati pravi doprinos i eliminisati sve plastične flaše na [ATP svetskoj] turneji. Odlučio sam da preuzmem odgovornost za svoje odluke kao sportista, kao javna ličnost, ali takođe kao otac i da više ne podržava flaširana pića - navodi se izjava Novaka Đokovića na sajtu.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

Takođe, Martin Marej, CEO i osnivač Waterdrop  je istakao da je Novak Đoković “zaista posvećen zaštiti prirode i poseduje veliko znanje o važnosti unošenja tečnosti u organizam.

– Njegova posvećenost zdravom i održivom životu savršeno je u skladu sa našom misijom. Uvereni smo da uz podršku Novaka Đokovića možemo da ostvarimo pravi uticaj, duboko uzdrmamo i promenimo industriju pića, kaže Martin Marej.

Kompanija podseća da se milion plastičnih boca proda svakog minuta širom sveta, a prema podacima Koalicije za zagađenje plastikom – 91 procenat plastike nikada ne dospe do reciklaže već ostaje u prirodi.

Da podsetimo, najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće ove srede protiv Rusa Andreja Rubljova u četvrtfinalu Australijan opena.

Video: Srpski navijači ispratili Noletov trening, pa dobili od njega poklone za ceo život

(Telegraf.rs)

Video: Driftovanje iz prvog lica: Evo kako to izglead kada se nalazite u automobilu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    25. januar 2023 | 08:54

    Не сумњам у Новака и његове намере али ови зелени широм света раде баш супротно од оног за шта се наводно залажу

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA