Beker odgovorio na spekulacije da Novak blefira sa povredom: "Znam ga dobro, boli ga, ali stiska zube"

 
 ≫ 
  • 8

Nemac je uveren da Đoković nije sto posto spreman kao što i kaže

Bivši nemački tensier i nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Beker, izjavio je da srpski as, koji nezadrživo hita ka 22. Grend Slem tituli, ne lažira povredu kako se o tome počelo spekulisati u određenim krugovima, među dokonim svetom. Novak je povredio zadnju ložu na tuniru koji je prethodio Australijan Openu, u Adelejdu, rovit je igrao sva tri meča u Melburnu - sa bandažiranim kritičnim mestom.

Međutim, sva tri meča bio je dominatan, dobro se kretao, što je mnoge nateralo da pomisle kako ustvari i nije povređen i da sve vreme blefira. Taktički, da zavara rivale.

Beker ne misli tako, tvrdi da je Novak ima nelagodu i da se ne pretvara.

- Znam ga dugo vremena i znam da ima problem sa tim mišićem. Novak je tip koji će da stisne zube kada dođe do važnih poena, ali isto tako će da popusti kada su manje važni momenti meča. Ponekad mislite da blefira ili da ne može da završi meč. To je pakao ili raj. To i otežava njegovim rivalima. Ali Novak se ne bi ponašao tako da je sve u redu. O njegovoj iskrenosti govori i to što je otvoren po pitanju uzimanja tableta protiv bolova. I drugi uzimaju tablete, ali to ne govore - rekao je Nemac.

- Novak sada teži bržim poenima. To počinje sa njegovim servisom, jer dosta rizikuje u drugom servisu. U razmeni udaraca pokušava da dominira forhendom... Mečevi koje igra u Melburnu su zanimljivi, ima dosta uspona i padova. Dimitrov je imao što je bilo potrebno da pobedi Đokovića, ali je Novak bio bolji kad je to bilo važno - smatra Beker i dodaje:

- Sve ispod titule bilo bi razočaranje za Đokovića. Takođe, on želi da izjednači Nadalov rekord od 22 Grend Slem titule. U tom pogledu, u njegovoj glavi se dešava neverovatna količina misli koje mi ne možemo da osetio spolja.

O povredi Đokovića pričao je i legendarni Džon Mekinro:

- Zaista je teško reći šta se dešava sa Novakom kada je reč o njegovom fizičkom stanju. Završava posao ali sigurno je da ne izgleda kao da je sto posto spreman. Pitanje je ko će iskoristiti tu njegovu slabost ukoliko trenutak na terenu bude takav, neizvestan. Deluje, ipak, da uvek može da se izdigne iz problema.

Novak Đoković, Džon Mekinro Foto: AP/Tanjug

Mekinro je govorio o tome da li je Aleks De Minor taj koji može iskoristi novakov problem sa povredom.

- De Minor, njegov sledeći protivnik, je neko ko bi to potencijalno mogao da uradi jer se oslanja na brzinu i snagu, tera protivnika da se dobro pomuči za svaki poen. On je tip igrača koji Novaku može da pravi probleme ako ovaj nije 100 posto spreman. Ako je Novak spreman sto posto, onda je De Minor igrač koji ne može da mu napravi velike probleme, i Novak je tu veliki favorit. Teško je reći u kakvom je stanju Novak. Zadnja loža je teška za dijagnozu, teška za rehabilitaciju. Kod te povrede morate zaista da se odmarate. I ako Novaka zaista muči ta povreda, a on ovako igra, impresioniran sam. Do sada je odlično igrao, i nadamo se da nije ozbiljno povređen i da može da nastavi da igra kao i do sada. Ako tako bude, onda će njegovi protivnici morati da odigraju fenomenalno da bi ga pobedili - samtra Mekinro.

Video: U ovom hotelu su Australijanci zatočili Novaka, danas izgleda još jezivije

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бангладеш

    22. januar 2023 | 22:18

    Исто као и ти жућко.. Дужан си ал стиснеш зубе и само трошиш .. 😁

  • Jore

    22. januar 2023 | 23:04

    Nek on osvoji AO pa nek se folira koliko hoce. Svako ima neku svoju taktiku. Nadajmo se samo da je sve OK. Puknite dusmani

  • dago 1

    23. januar 2023 | 01:24

    zbog cega da blefira. Igra se dok neko ne pobjedi. Nemoze cuvati rezultat kao u fudbalu pa da se valja po travi kao Neimar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA