Đoković zabrinut kako odrastaju mališani: "Ja sam se stalno igrao u dvorištu, a sada nema dece po igralištima"

 
 ≫ 
  • 6

Srpski teniser ističe da sve više vremena deca provode za mobilnim telefonima

Naš najbolji Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je danas savladao Grigora Dimitrova iz Bugarske u tri seta - 3:0 (7:6, 6:3, 6:4).

Nije sve bilo ni izbliza tako lako kao što rezultat možda govori. Đoković je mučio muku sa povredom, dva puta je tražio i medicinski tajmaut, a njegovi navijači su netremice gledali ka nozi na kojoj se nalazila ogromna bandaža.

Posle meča, na konferenciji za medije, Novak se pored meča posvetio i nekim drugim temama. Ističe da mu je žao kako deca danas odrastaju, da je ranije sve bilo nekako lepše i da sada mališani sve manje vremena provode napolju, a sve više sa telefonima u rukama.

- Koliko god imamo danas beneficija i prednosti od tehnologije, toliko je to preterano i toliko je stvorilo zavisnost da su ljudi sve više zanemarili neki ljudski odnos i komunikaciju. Ranije to bilo normalno, tako sam odrastao. Ja sam ta generacija pred tehnološku evoluciju, pre nego što su se telefoni rasprostranili. Imao sam to detinjstvo, igranje u dvorištu, to je ono što mi nedostaje, u novim generacijama je toga sve manje. Odem do svojih krajeva do Banjice, nema toliko dece po igralištima. Smart voč, ovaj-onaj, roditelji ne mogu da beže od toga. Mi svi kao roditelji moramo da se pozabavimo, samo malo da se uravnoteže stvari, jer niko ne razmišlja o tom zračenju. 5G, antene, niko ne razmišlja o tom zračenju, toliko je to toga da je to strašno. Kada vidim da deca ne provode vreme napolju, "trulo mi je da idem u park". Mene, zovite me staromodnim... Volim Instagram, to nešto kroz slike, ali čovek ne može da bude ostavljen sam. Suštinski, taj momenat tehnologije, da se vratimo i podsetimo kako je nekada bilo i da uravnotežimo - rekao je Novak.

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    21. januar 2023 | 17:35

    Svaka cast Nole,deca su nam postala debilasta uz mob i komp....sve su kicmu iskrivli od sedenja i lezenja..

  • Ana

    21. januar 2023 | 16:00

    Ah sad kad je proslo ovo sa kovidom, Noloman krece u borbu protiv 5g 😂😂😂

  • Cc

    21. januar 2023 | 15:04

    Ovaj opet postao filozof

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA