Epski i za istoriju: Mari sa metalnim kukom odigrao drugi najduži meč ikada na AO, nije srušio rekord Novaka!

 
  • 0

Koje su granice neverovatnog Britanca

Kakav je to bio meč, kakvo je to bilo ludilo... Endi Mari je posle neverovatnog preokreta i meča u kojem je gubio sa 0:2 u setovima i 2:5 u trećem ipak došao do pobede protiv australijskog tenisera, Tanasija Kokinakisa, a samim tim i do plasmana u treće kolo Australijan opena - 3:2 (4:6, 6:7, 7:6, 6:3, 7:5).

Ukupno 57 gemova odigrala su dvojica tenisera i na terenu su provela čak pet sati i 45 minuta! Susret se završio malo posle 04.00 ujutru po lokalnom vremenu, po zaista svežoj večeri u Melburnu za ovaj deo godine, iako je tamo leto.

I prisustvovali smo istoriji. Čovek koji je igrao sa metalnim kukom, koji je nekada bio svetski broj jedan i koji je pre samo dva dana takođe na terenu proveo pet sati, uspeo je danas još jednom da pokaže da ovi stari ratnici još imaju nešto da pokažu.

Jer ovo je bio, ni manje ni više, drugi najduži meč ikada u istoriji Australijan opena! Da, dobro ste čuli. Drugi najduži!

I dalje je najduži susret onaj iz finala Australijan opena između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala iz 2012. godine, koji je trajao neverovatnih pet sati i 53 minuta, a koji je Nole dobio u pet setova uz 55 odigranih gemova (5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5).

Video: Navijači pozdravljaju Đokovića na Australijan openu skoro godinu dana nakon što je deportovan

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA